Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

24. 08. 2015. 14:43 >> 17:35

ALARMANTNO U PARTIZANU

Danilović podnio neopozivu ostavku

Predsjednik Košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović podnio je danas ostavku na tu funkciju, pošto, kako je rekao, ne može više da pomogne crno-bijelima, i preuzeo je odgovornost za sve dobre rezultate i loše poteze.

Danilović je podnio ostavku na Skupštini kluba koja je održana na stadionu Partizana, bez prisustva javnosti.

On se u prepunoj pres sali u Klubu sportista obratio medijima po završetku Skupštine.

"Partizan je moj život i uvjek će biti. Za ovih 15 godina uradili smo mnogo lijepih stvari, vrhunskih stvari. Zajedničkim radom, mojim angažovanjem i agažovanjem ljudi koji su bili uz Partizan. Pravili smo poteze koji nijesu popularni, nijesu pametni. Naravno ne samo zbog toga došli smo u situaciju ovde gdje jesmo, poslije 15 godina vrhunskih rezultata. Uz pomoć navijača, uz pomoć rada, u većem dijelu smo uspjeli, negdje nijesmo", rekao je Danilović.

Danilović je rekao da preuzima odgovornost za sve rezultate i sve loše poteze.

"Ja više ne mogu Partizanu da pomognem na način na koji sam to radio posljednjih 15 godina. Potrošio sam svoje kredite za Partizan i nije mi žao. Sjedeti ovde samo zbog funkcije nema potrebe. Preuzimam odgovornost za sve dobre rezultate i za sve loše poteze. Nije ni to normalno i dobro što smo mi radili, pravo da vam kažem", rekao je on.

"Preuzimam i odgovornost što nijesam uspio da objasnim neke stvari ljudima iz kluba. Ne ljudima iz kluba. Nego, nijesam uspio da neke situacije stavim pod kontrolu kao proteklih godina. Mislim da je ljudski da se povučem i da eventualno dođe neko ko će moći Partizanu da pomogne. Jer ja više nemam prostora Partizanu da pomognem", dodao je bivši košarkaš crno-bijelih.

Na Skupštini je formirana petočlana komisija koja će voditi klub do sljedeće izborne Skupštine.

"To je radna komisija koja će voditi klub do zakazivanja nove, izborne skupštine i upravnog odbora. Skupština ne smjenjuje trenera. Niko nije smijenjen", rekao je Danilović.

Prethodnih dana mediji su spekulisali o ishodu Skupštine i najavljivali mogućnost da će Danilović podnijeti ostavku, ali i mogućnost odlaska najtrofejnijeg trenera crno-bijelih Duška Vujoševića.

Partizan je već dugo u finansijskim problemima, kasni se sa platama igračima i stručnom štabu, a klub prošle sezone nije osvojio nijedan trofej. Ekipu je na kraju sezone napustio veći dio iskusnih igrača, pa je Vujošević počeo pripreme sa podmlađenim sastavom.

Vujošević u medijima stalno kritikuje vlast i govori da premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je navijač Crvene zvezde, sprečava sponzore da dolaze u klub.

"Vujošević i ja imamo odnos koji traje 29 godina. Imam veliko poštovanje za njega, ja sam zbog njega došao u Partizan. Bio mi je drug i... bio mi je otac. Ne slažem se sa njegovim nastupima u javnosti, klub ne treba da bude politički subjekat. On je veliki stručnjak, kome je s moje strane bilo dozvoljeno da se miješa u neke stvari koje nijesu za trenera. On je takav čovek, ali mislim da u posljednje vrijeme prevršio neku mjeru. I opet je moja odgovornost da ne treba da imamo takvu komunikaciju sa državom jer smo mi državni klub", rekao je Danilović.

Dosadašnji predsjednik Partizana otkrio je da je ukupni dug kluba pet miliona eura, a da najveći dio toga čine dugovanja prema Marfin banci, koja su nasljeđena, kao i dugovanja prema igračima i članovima prvog tima, koja su, kako je rečeno, uvećana u posljednje dvije godine.

Petočlanu radnu grupu čine: Mlađan Šilobad, Dragan Todorić, Mirko Tišma, Ilija Dražić, Budimir Krstović.

Novinari su Danilovića pitali da li je optimista i da li se plaši da neki drugi klub ne počne sada da dominira.

"Pa... optimista sam. I ne plašim se, mi smo vladali 13 godina. Zašto bih se plašio? Ovo je sportski klub, ne vodi se rat. I ne treba da se vodi rat, a mi vodimo rat već ne znam koju godinu. Kad se izgubi, pruži se sportski ruka i nema šta da se priča", rekao je Danilović.

Danilović je razgovor sa novinarima počeo napetim glasom i djelovalo je da je pod jakim emocijama, ali je uspio i da se nasmijeje, poslije novinarskog pitanja o tome šta će sada da radi.

"Pa nemam 76 godina, dajte bre!", rekao je kroz smijeh Danilović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније