Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

23. 10. 2015. 20:50 >> 20:52

TROGODIŠNJI UGOVOR

Popović preuzima SAD nakon OI

Trener San Antonio Sparsa Greg Popović naslijediće Majka Kžiževskog na klupi košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država. Popovič je potpisao trogodišnji ugovor. Popularni "Kouč Kej" napustiće kormilo Drim-Tima nakon Olimpijskih igara.

“Počastvovan sam što ću imati priliku da u ulozi selektora predvodim reprezentaviju SAD. Ono što je postignuto pod vođstvom Džerija Kolanđela (direktora reprezentacije) i Majka Kžiževskog zaista je nejverovatno, a ja ću se truditi da se držim visokih standarda uspjeha, stila i karaktera“, rekao je Popović.

Tim SAD ne zna za poraz još od polufinala Svjetskog prvenstva u Japanu 2006. godine i u seriji je od 63 trijumfa.

Tokom tog perioda osvojena su dva olimpijska i svjetska zlata.

“Oduševljen sam što će Greg Popović biti novi selektor SAD – velika je sreća što će selektor biti jedan od najboljih i najuspješnijih trenera u istoriji NBA lige“, rekao je Kolanđelo.

Popović je već 19 godina na klupi San Antonija, sa kojim je pet puta osvojio šampionski prsten, a tri puta je bio trener godine.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније