Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

29. 12. 2015. 11:48 >> 12:29
2

VAŽNA POBJEDA

Pavićević: Pokazali smo veliku borbenost

Košarkaši Budućnosti nastavili su sinoć u Zadru pobjedničku seriju u ABA ligi. Trener "plavih" Luka Pavićević smatra da utakmica nije bila atraktivna za publiku, ali da je najvažnije što je njegov tim upisao novi trijumf.

Budućnost je zabilježila i treću pobjedu u sedam dana, a ukupno osmu uzastopnu u ABA ligi - nakon Crvene Zvezde i Mega Leksa, pao je Zadar u gostima 65:52.

"Pobijediti u Zadru uistinu je velika stvar. Zadovoljan sam što smo nastavili pozitivan niz. Zadar nas je uistinu dobro namučio, pokazali su veliku borbenost i energetsku spremnost. U završnici smo pogodili nekoliko važnih šuteva i potvrdili dobru formu. Možda nije bila utakmica lijepa za gledati i posebno atraktivna, ali je najvažnije da smo pobijedili", izjavio je Pavićević nakon meča, prenosi internet stranica ABA lige.

Krilni centar Budućnosti Tadija Dragičević icjenio je da je presudila odbrana i šutevi u posljednjim minutima.

"Zadar nas je dobro namučio, a za nas je najvažnije da smo nastavili pobjedničku seriju. Jako važna pobjeda za nas, jer smo nakon dvije teške utakmice protiv Crvene zvezde Telekom i Mega Leksa bili dosta iscrpljeni. Zadar je uvijek neugodan suparnik na domaćem terenu i drago mi je da smo uzeli bodove. Presudila je naša obrana i nekoliko šuteva koje smo pogodili u završnici", kazao je Dragičević.

Trener Zadra Ante Nazor je kazao da je njegovim igračima falilo snage u završnici.

"Čestitam Budućnosti VOLI na zasluženoj pobjedi. Bili su bolji suparnik, a po meni je presudila individualni kvalitet njihovih igrača. Kod nas je bio očigledan napredak u pristupu igri, ali nam je nedostajala vjera u sebe, jer smo se dva puta vraćali s velikog zaostatka, ali to nijesmo uspjeli da materijalizujemo. Rezultatski pad u završnici dijelom je rezultat umora mojih igrača, ali rekao bih više i brzopletosti u napadu", rekao je Nazor.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније