Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

RTCG [ Mina ]

12. 03. 2016. 21:06 >> 23:02
2

ZA TROFEJ SA MEDVEŠČAKOM

Košarkašice Budućnosti u finalu

Košarkašice Budućnost Bemaksa plasirale su se u finale završnog turnira Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MZRKL) u Podgorici.

Crnogorski šampion je u polufinalnom meču savladao riječki Kvarner 70:57 (10:14, 21:11, 20:22, 19:10) i prvi put u klupskoj istoriji izborio finale regionalnog takmičenja.

Budućnost Bemaks do pobjede su predvodile Tamara Kapor i Jovana Popović sa po 16, dok je Božica Mujović postigla osam poena.

U riječkom sastavu najefikasnija je bila Dina Šesnić sa 12, dok su po poen manje ubacile Barbara Perić i Ivana Šerić.

Izabranice Gorana Boškovića za trofej će igrati sa Medveščakom, koji je ranije danas eliminisao beogradsku ekipu Radivoj Korać pobjedom od 63:61 (18:17, 13:8, 19:13 i 13:23).

Plasmanom u finale zagrebački tim je takođe ostvario najveći uspjeh u regionalnom takmičenju u klupskoj istoriji.

Finalni meč na programu je sjutra u 19 sati i 30 minuta.

 

Bošković: Pritisak bio velik

Trener Budućnost Bemaksa, Goran Bošković, zadovoljan je što je njegova ekipa u odnosu na prošle sezone napravila još jedan korak dalje.

"Pritisak je stvarno bio velik, osjećao sam ga kao trener, a kako je tek bilo igračicama. Kvarner je neugodna ekipa koja napada široko, jednako kvalitetno iznutra i spolja. U jednom trenutku je već izgledalo da smo prelomili utakmicu, ali se je Kvarner sa dvije trojke vratio te dobio na samopouzdanju. Osam minute prije kraja je rezultat bio izjednačen, ali su prevladali duža klupa i pritisak koji smo cijelo vrijeme vršili na kompletnoj petorka. Dakle, naša šira rotacija i agresivnost su u završnici bili ključ za pobjedu", kazao je Bošković nakon plasmana u finale.

"Uradili smo pola posla. Sjutra nas očekuje veliko finale i obećavam da ćemo ponovo pružiti svoj maksimum", poručila je košarkašica Budućnosti Tamara Kapor.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније