Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: B.V.

14. 06. 2016. 08:25 >> 08:07

POBJEDA U GOSTIMA

Džejms i Irving održali nadu Kavsima

Košarkaši Klivlenda pobijedili su jutros u Ouklendu Golden Stejt sa 112:97 i tako smanjili prednost aktulenog šampiona na 3:2 u finalu plej-ofa NBA lige.

 

Kavalirse su do pobjede predvodili Lebron Džejms sa 41 poenom, 16 skokova i sedam asistencija, i Kajri Irving s takodje 41 poenom. Oni su tako iskoristili odsustvo suspendovanog Drejmonda Grina i vratili su seriju u Klivlend.

"Radujemo se što smo produžili seriju. To je jedino što smo i htjeli. Dobili smo još jedan dan da preživimo. Večeras počinjemo pripreme, sjutra ćemo se spremati i bićemo spremni kad god da počne šesta utakmica", rekao je Džejms poslije meča.

Publika u Ouklendu večeras je zviždala i negodovala svaki put kada je Džejms imao kontakt sa loptom. Zvijezda Klivlenda kritikovana je sa svih strana posle koškanja s Grinom u četvrtoj utakmici i obostrane lične greške. Grinu je to bio četvrti nesportski faul u plej-ofu, tako da je naknadno kažnjen s jednim mečom suspenzije.

Publika je zviždala i na kraju meča, kada su Kavsi izlazili sa terena.

Ovo je Golden Stejtu bio tek četvrti poraz u Ouklend areni ove sezone, a ekipa je tako ponovo propustila priliku da slavi titulu kod kuće, pošto je obje svoje prethodne titule, 1975. i prošle godine, osvojila u gostima.

Sljedeća utakmica igra se u noći izmedju četvrtka i petka i Grin će imati pravo nastupa u njoj. Krilo Voriorsa nije imalo pravo da udje u halu, tako da je meč gledao na obližnjem stadionu Koloseum, u društvu generalnog menadžera Golden Stejta Boba Majersa.

Najefikasniji u Golden Stejtu bio je Klej Tompson sa 37 poena, dok je Stef Kari dodao 25, uz sedam skokova, četiri asistencije i dvije blokade. "Braća spleš" su, međutim, promašivala šuteve u završnici meča, a tim nije uspijevao da "zatvori" reket, tako da je Klivlend postigao 46 poena iz reketa.

Utakmica je danas na poluvremenu bila neriješena, 61:61, ali su Voriorsi promašili 14 od prvih 20 šuteva u drugom poluvremenu, a iz igre u trećoj četvrtini šutirali su ukupno 7/24. Klivlend je tada povećao vođstvo pošto je manje griješio na oba kraja terena.

"Nijesmo bili dobri u odbrani. Naravno, znali smo da smo bez Drejmonda, tako da nema potrebe sada da kukamo oko toga. Morali smo da igramo bolje, ali nijesmo", rekao je trener Stiv Ker.

Prije početka utakmice održan je minut ćutnje u počast žrtvama masovnog ubistva u Orlandu. Nekadašnja zvijezda Orlando Medžika Grent Hil ponudio je u ime NBA podršku žrtvama tog zločina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније