Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

13. 01. 2017. 12:30 >> 12:26
2

NAJVIŠE MEČEVA

Radonjić rekorder Crvene zvezde

Crnogorski trener Dejan Radonjić sinoć je postao rekorder Crvene zvezde kao trener sa najviše mečeva.

Zvezda je sinoć ostvarila četvrtu uzastopnu pobjedu, a ukupno devetu u 17. kolu Evrolige, pošto je sa 75:73 u Beogradu bila bolja od Fenerbahčea.

Radonjić, koji je na klupi kluba s Malog Kalemegdana od 2013, tako je na najbolji način proslavio rekord.

On je sa 276 utakmica postao rekorder na klupi "crveno-bijelih" prestigavši legendarnog Ranka Žeravicu.

Na konstataciju da mu je utakmica protiv Fenerbahčea bila 276. na klupi Zvezde, Radonjić je u svom stilu rekao: "Koliko utakmica? 276. Au, drago mi je".

A kada mu je skrenuta pažnja da mu nedostaju dvije pobede do ukupno 200, kazao je "biće".

Zvezda je u odličnoj formi, ima devet pobjeda iz posljednjih deset utakmica. Radonjić je slavio u duelima sa velikanima i evropskim šampionima, a zanimljiv je podatak da je pobijedio 52 od 55 ekipa protiv kojih je vodio "crveno-bijele" sa klupe.

Radonjić je 47. trener u istoriji Zvezde, a čak 27. u posljednjih 15 godina. 

Podsjetimo, sredinom novembra prošle godine postao je trener sa najviše pobjeda u regionalnoj ABA ligi. Prethodno je vodio podgoričku Budućnost od 2006. do 2013, pa i taj period ima značajan uticaj na ostvareni rekord.

Prošle godine proglašen je za trenera godine u regionu, a sa Zvezdom je ostvario i istorijske rezultate u Evroligi – prošavši dva puta u Top 16 i jednom u Top 8 fazu.

Što se tiče duela sa Fenerbahčeom, Radonjić je naveo da je utakmica bila zahtjevna svih 40 minuta.

"Treba da budemo zadovoljni jer smo igrali veoma pametno, ne samo na kraju, nego svih 40 minuta. Fenerbahče je u jednom trenutku stekao prednost od četiri poena, što je u ovakvim utakmicama dovoljno, ali smo uspjeli da uđemo u neizvjesnu završnicu, realizujemo napad, odbranili posljednji i pobijedili", kazao je Radonjić nakon meča.

On je rekao da je poslije pobjede nad turkim klubom "mnogo emocija" i ponovio da niko u klubu ne smije da se zanese serijom dobrih rezultata.

"Puno je emocija. Treba da nastavimo da razmišljamo po istom principu, da se spremamo za sljedeću utakmicu. Zna se šta su prioriteti i kako ćemo dalje. Uspjeli smo da pariramo Fenerbahčeu i pobjeda je došla kao nagrada", rekao je Radonjić.

Zvezda će u sljedećem kolu Evrolige gostovati Makabiju u Tel Avivu, u četvrtak od 20.05 sati.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније