Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Beta; B.V.

20. 04. 2018. 09:05 >> 08:59

NBA PLEJ-OF

Mirotićeva partija karijere, Pelikansi blizu polufinala

Košarkaši Golden Stejta poveli su sa 3:0 protiv San Antonija u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, pošto su prošle noći u gostima pobijedili sa 110:97. Nikola Mirotić odigrao je partiju karijere, i primakao svoj Nju Orlenas drugoj rundi plej-ofa prvi put nakon decenije.

 

Golden stejt je do nove pobjede vodio Kevin Durant sa 26 poena, devet skokova i šest asistencija, najbolje ga je pratio Klej Tompson sa 19, dok je Šon Livingston ubacio tri poena manje.

U poraženom timu najbolji je bio Lamarkus Oldridž sa 18 poena.

Četvrti meč se igra u nedjelju.

Do prednosti od 3:0 na Zapadu stigao je i Nju Orleans koji je prošle noći slavio na svom terenu protiv Portlanda sa 119:102.

Nikola Mirotić se istakao u pobjedničkom timu sa 30 postignutih poena, što je njegov rekord karijere u plej-ofu. On je upisao i osam skokova, tri ukradene lopte, dve asistencije i jednu blokadu.

Dva poena manje ubacio je Entoni Dejvis, uz 11 uhvaćenih lopti, dok su Radžon Rondo i Džru Holidej meč završili sa po 16 poena.

Si Džej Mekolum je predvodio Portland sa 22 poena, jedan manje je ubacio Al-Faruk Aminu, dok je Demijan Lilard postigao 20.

Nju Orleansu nedostaje samo jedna pobjeda da prvi put od 2008. godine prođe prvu rundu plej-ofa, a priliku da za to imaće u četvrtom meču koji je na programu u subotu.

Košarkaši Filadelfije poveli su sa 2:1 protiv Majamija u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije, pošto su prošle noći u gostima slavili sa 128:108.

U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Džoel Embid sa 23 poena, Dario Šarić i Marko Belineli su dodali po 21, a Ben Simons 19 poena. Na drugoj strani, najbolji je bio Goran Dragić sa 23 poena.

Naredni meč igra se u subotu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније