Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

sportsport.ba; B.V.

09. 06. 2018. 10:40 >> 10:34

DURANT PORUČIO

Zar je bitno što Kari nije MVP?

Golden Stejt Voriorsi sinoć su savladali Klivlend Kavalirse rezultatom 108:85 u četvrtoj utakmici NBA finala i tako sa 4-0 u pobjedama stigli do nove titule prvaka.

 

Voriorsi su tako, lakše nego što se očekivalo odbranili titulu prvaka, a Kevin Durant je ponovo izabran za najkorisnijeg igrača finala (MVP).

Iako je i Stef Kari pružao odlične partije tokom finalne serije, i sinoć bio najefikasniji u svojoj ekipi sa 37 poena, prestižno priznanje je ponovo otišlo u ruke Kevina Duranta.

On je u posljednjoj pobjedi Voriorsa upisao tripl-dabl sa 20 poena, 12 skokova i 10 asistencija, dok je tokom finalne serije u prosjeku bilježio 28.8 poena, 10.8 skokova i 7.5 asistencija po utakmici.

Ne može se reći da je bila greška što je titula najkorisnijeg igrača finala otišla u ruke Kevina Duranta, ali ima i onih koji smatraju da je ista mogla pripasti i Kariju.

"Zar je bitno? Da li je Kari MVP? Osvojili smo dvije titule prvaka uzastopno. Mislim da nikoga ne brinu takve stvari poput MVP nagrade. Ponosan sam što smo večeras izašli na parket i odigrali sjajnu utakkmicu. Uspjeli smo da zatvorimo seriju, to je ono što je nama bitno. Svi želimo nešto što je veće od nas samih", poručio je Kevin Durant.

Inače, najkorisnijeg igrača NBA finala bira 11 predstavnika medija. Njih sedam je sinoć bilo za Duranta, dok su preostali smatrali da nagradu zaslužuje Kari.

Bilo kako bilo, Durant je postao 11 igrač u historiji NBA lige koji je dva puta osvajao nagradu za najkorisnijeg igrača finala, te šesti koji je "odbranio" prestižnu titulu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније