Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

05. 08. 2013. 17:03 >> 17:03

OČEKUJU JOŠ POJAČANJA

Budućnost spremna za izazove

Košarkaši Budućnosti će, kao i proteklih godina, učiniti sve kako bi nastavili niz dobrih rezultata u novoj takmičarskoj sezoni, kazao je sportski direktor podgoričkog kluba Gavrilo Pajović.

 

Budućnost je danas počela pripreme za novu sezonu, odrađen je prvi trening u Sportskom centru Morača.

Pajović je kazao da će ambicije izabranika Igora Jovovića biti različite od utakmice do utakmice, ali da očekuje maksimalan pristup predstojećim obavezama.

"Ambicije će zavisiti i od igračkog kadra, jer je ekipa još u fazi formiranja. Očekuju nas i učešća na turnirima u Novom Sadu i Sarajevu, kao i prijateljski mečevi sa timovima iz ABA lige", rekao je Pajović na konferenciji za novinare.

On je, predstavljajući pojačanja Bojana Subotića i Miloša Komatinu kazao da vjeruje da svojim prisustvom mogu dati dodatni kvalitet igri Budućnosti.

"Vjerujem u igrače koje smo doveli, poznajemo njihove igračke i ljudske kvalitete. Nadam se da će se brzo uklopiti u naš način rada, jer će Budućnost, sa novom trenerom, imati i novi stil igre", rekao je Pajović.

On je kazazo da bi narednih dana trebala biti jasnija situacija o statusu američkog plejmejkera Di Bosta, za kojeg je interesovanje pokazao NBA ligaš Portland.

"U narednih sedam ili osam dana imaćemo tačnu informaciju kada je u pitanju status Di Bosta, jer je neizvjesno hoće li on otići ili ostati u klubu. Zbog toga pratimo druge igrače na tržištu", rekao je Pajović.

Prema riječima šefa stručnog štaba Budućnosti Igora Jovovića radi se u teškim klimatskim uslovima.

"Klimatske prilike nam baš i ne odgovaraju, a nedostaju i reprezentativci koji se na Zlatiboru pripremaju za Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Njihov povratak očekuje se 22. septembra", rekao je Jovović.

On je izložio plan jednog dijela priprema i kazao na koje igrače trenutno računa.

"U prvoj nedjelji priprema radićemo uglavnom testiranja, a u subotu putujemo za Bar. Zbog odlaska reprezentativaca, naročito iz spoljnje linije, priključeni su igrači iz juniorskog pogona Novosel, Dožić, Radulović i Baćović. Oni rade uz iskusnije Vitkovca, Mihailovića, Mugošu, Ivanova i Nikolića", rekao je Jovović.

On je kazao da dolaskom Komatine i Subotića, prethodno Suada Šehovića, lista pojačanja nije zaključena.

"Ekipa još nije formirana, traži se pojačanje na poziciji centra. Na tržištu ima igrača koji su nam dosta zanimljivi", rekao je Jovović.

On je kazao da će mladi igrači, kao što je to i ranije bio slučaj, dobiti svoju šansu.

"Svaki mladi igrač će dobiti šansu, kao što je to bio slučaj u Super ligi kada sam preuzeo ekipu. Ostaje im da se kvalitetnim radom izbore za minutažu", rekao je Jovović.

Doskorašnji član Igokee Miloš Komatina kazao je da je spreman za izazove koji ga očekuju u predstojećoj sezoni u dresu Budućnosti.

"Cilj nam je da se što bolje spremimo za obaveze koje nas očekuju u Evropi, ABA ligi, a kasnije i u domaćem Kupu i Super ligi", rekao je Komatina.

Bivši košarkaš Crvene Zvezde Bojan Subotić zahvalio se upravi i stručnom štabu na ukazanom povjerenju.

"Daću maksimum kako bi Budućnost ostvarila što bolje rezultate. Nadam se da ćemo uspjeti da se što bolje pripremimo za početak sezone", rekao je Subotić.

Budućnost u novu sezonu ulazi bez Džeralda Lija, Strahinje Miloševića, Milana Miloševića i Duška Bunića, sa kojima je prekinuta saradnja.

Čedomir Vitkovac je produžio ugovor, dok se potpis Alekse Popovića očekuje po završetku reprezentativnih obaveza.

 

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније