Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

08. 08. 2013. 16:36 >> 16:47

TURNIR U BEOGRADU

Ukrajina nova provjera za Eurobasket

Muška košarkaška reprezentacija Crne Gore sjutra će odigrati kontrolni meč protiv Ukrajine u Beogradu, u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, koje je na programu od 4. do 22. septembra.

Nakon četiri sedmice boravka na Zlatiboru, gdje su odradili najvažniju fazu priprema za drugi nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, i osvajanja prvog mjesta na turniru u Šombatelju (pobjede protiv domaćina Mađarske i Austrije), za izabranike Luke Pavićevića to će biti nova odlična provjera, jer se i Ukrajina priprema za Eurobasket u Sloveniji.

Duel Crna Gora - Ukrajina igra se u ''Kombank areni'' sa početkom u 21 sat.

Na turniru ''Trofej Beograda 2013'', pored naše i ukrajinske reprezentacije, nastupiće domaćin, Srbija, Slovenija i Turska, pa je sigurno da će za našu reprezentaciju to biti odlična provjera.

„Prva faza priprema je uspješno privedena kraju, prije svega jer smo uspjeli da ujednačimo tim, s obzirom na to da smo na startu priprema imali velikh problema, zbog činjenice da zbog NBA pravila dva igrača nijesu mogla da nam se priključe prije 1. avgusta, a nedostajali su nam i Blagota Sekulić, Milko Bjelica i Marko Torodović, što je otežavalo rad na treninzima. Nakon mjesec priprema možemo da kažemo da ujedinili tim u jednu cjelinu iz koje u periodu do početka Eurobasketa, treba da dođemo do one tačke koja nam je neophodna da spremno dočekamo početak prvenstva i ostvarenje osnovnog cilja, a to je plasman u drugu fazu“, rekao je, za sajt KSCG, selektor Luka Pavićević.

Od duela protiv Ukrajine u Beogradu, ''crveni'' počinju sa uigravanjem tima bez Nikole Pekovića, nakon što je postalo izvjesno da se centar Minesote neće na vrijeme priključiti pripremama nacionalnog tima jer još nije potpisao novi ugovor u NBA ligi, te da će propustiti šampionat u Sloveniji.

„Situacija oko Nikole Pekovića od starta je vrlo transparentno objašnjena. Svi smo bili svjesni činjenice da on ima želju da igra za reprezentaciju, ali da se nalazi pred potpisivanjem četvrtogodišnjeg ili petogodišnjeg ugovora, što je najvažniji ugovor u njegovoj karijeri. S obzirom na to da je imao sjajnu sezonu, postoji veliko interesovanje Minesote da ga zadrži, ali i ostalih klubova da ga dovedu, a to je dovelo do toga da njegova menadžerska agencija mora da izabere najbolju opciju i da je potrebno vrijeme za donošenje takve odluke. Nadali smo se će Peković posao oko ugovora završiti u drugoj polovini ili krajem jula, ali već idemo ka sredini avgusta i jasno je da rješenje nije na vidiku. Kada smo pravili plan, zajednički smo došli do toga da je 5. avgust krajnji rok do kada ima smisla da se i jedan takav vrhunski igrač kao što je on, prikluči pripremama. Znajući da Peković ugovor možda neće potpisati ni u narednih desetak dana, bilo je jasno da ne možemo da računamo na njega za ovu akciju. Svi moramo da se okrenemo igračima koji su tu od početka priprema, a kojima se na Zlatiboru priključio i Nikola Vučević. Moramo da imamo strpljenja i da zajedno očekujemo trenutak kada će nam biti potrebno dosta hrabrosti, a naravno i kvaliteta i želje da u mečevima prve faze, probamo da ostvarimo željeni rezultat i plasiramo se u drugu fazu Eurobasketa“, zaključio je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније