Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

30. 11. 2019. 22:20   >>  22:37

ŠESTA VEZANA POBJEDA

Budućnost osvojila "Topolicu" nakon dva produžetka

Košarkaši Budućnosti slavili su protiv Mornara u "Topolici" nakon dva produžetka 95:92 i upisalI šestu vezanu pobjedu u ABA ligi. "Plavi" će tako i nakon devetog kola biti lideri, do su na drugoj strani Barani pretrpjeli peti poraz.

Budućnost je u četvrtoj četvrtini prokockala 13 poena prednosti, u prvom produžetku Ivanović je promašio sa zvukom sirene za pobjedu, ali je smogla snage da sve to nadoknadi i u drugom produžetku stigne do važne pobjede.

Mornar je furioznom igrom otvorio derbi i poveo 11:0, ali je Budućnost nakon tajm-auta uzvratila serijom 10:0 (po pet poena Danila Nikolića i Kobsa).

Domaćin se, nedugo zatim, opet odlijepio, ovoga puta na plus šest (16:10), ali je završnica prve dionice pripala "plavima". Gosti su sa pet vezanih poena preokrenuli i dobili uvodnu dionicu 21:20.

U drugoj dionici većim dijelom je viđena rezultatska klackalica, da bi Budućnost i finiš druge četvrtine odigrala bolje i na veliki odmor otišla sa tri poena viška 44:41.

Mornar je sa osam poena u nizu otvorio nastavak susreta, ali je Budućnost opet imala spreman odgovor. Serijom 8:0 sredinom tog dijela igre povela je 56:52, a nakon 30 minuta igre imala je šest poena viška 62:56.

Barani skoro četiri minuta u posljednjoj dionici nijesu dali koš, što je Budućnost kaznila i u dva navrata stigla do plus 13 (69:56 i 71:58).

Mornar je potom prišao na minus 8, da bi Kobs trojkom na nešto više od dva i po minuta do kraja vratio dvocifrenu prednost 78:67. 

Ali, Mornar se nije predavao, pa je sa devet uzastopnih poena prišao na 78:76, a potom je Nidam promašio trojku za preokret. Budućnost je na 20 sekundi do kraja izgubila loptu, a domaćin iz drugog puta iskoristio napad. Pulen je promašio trojku, a Markota pogodio nakon fanzivnog skoka i odveo utakmicu u produžetak 78:78.

Ivanović i Bamfort su pogodili trojke u dodatnih pet minuta, a na drugoj strani je Luković držao domaćina u životu.

Nidam je donio prednost Mornaru , ali je nakon toga Kobs pogodio sa poludistance 86:85, a onda i ukrao loptu. Ivanović je potom bio polovičan sa linije slobodnih bacanja, a Nidam na 19 sekudni do kraja sa penala vratio stvari u egal 87:87.

Ivanović je bio neprecizan sa poludistance, pa se otišlo u drugi produžetak.

Skoro dva minuta igralo se u drugom produžetku, prije nego je Markota pogodio trojku. Barani, međutim, nijesu izdržali, Kobs je sa četiri uzastopna poena vratio vođstvo 93:92, Voler je promašio trojku, a Bamfort na šest sekundni do kraja povisio na 95:92.

Pulen je promašio za tri, pa je drama u Baru okončana pobjedom gostiju.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Džastin Kobs sa 19, Hasan Martin je ubacio 15, a Nikola Ivanović 13 poena.

U barskom timu najbolji su bili Džejkob Pulen sa 21 i Derik Nidam sa 19 poena.

U narednom kolu, Budućnost će 7. decembra ugostiti Cedevita Olimpiju, dok će Mornar istog dana u Novom Mestu igrati sa Krkom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније