Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

14. 11. 2013. 23:02 >> 23:02

EVROLIGA

Pobjede Makabija, Barse i Fenera

U derbiju večerašnjeg programa petog kola Evrolige Makabi je bio bolji od Panatinaikosa 75:68, dok je Barselona slavila na gostovanju Budiveljniku 84:74. Do pete uzastopne pobjede stigao je Fenerbahče u duelu sa Nanterom 83:66.

Makabi je već u prvoj četvrtini pokazao gostima da nemaju šta da traže u Tel Avivu. Domaćin je dobio tu dionicu rezultatom 25:12 i do kraja meča u „Nokija areni“ samo je očuvao prednost.

Tim Dejvida Blata zabilježio četvrtu uzastopnu pobjedu, a najzaslužniji za trijumf nad Atinjanima bili su Džo Ingls sa 14 poena i četiri skoka, David Blu sa 14 poena i Riki Hikmen sa 13 i Šon Džejms sa 12 poena.

Stefon Lazme je sa 13 poena i sedam skokova bio najbolji kod gostiju, dok je Nikos Papas postigao 12 poena.

Barselona je otpor Budiveljnika u Kijevu slomila u trećoj dionici. Katalonci su dozvolili domaćinu da postigne samo 26 poena u drugom dijelu igre i zahvaljući trilingu Džo Dorsi (16 poena) – Huan Karlos Navaro (15  poena, sedam asistencija, pet skokova) – Ante Tomić (18 poena, pet skokova)odnijeli pobjedu.

Još jednu odličnu rolu pružio je isksuni centar ukrajinskog šampiona Darijuš Lavrinovič sa 21 poenom i sedam skokova, ali to nije bilo dovoljno za drugi trijumf Ukrajinaca.

Fenerbahče je zabilježio i petu uzastopnu pobjedu.

Izabranici Željka Obradovića vodili su veći dio meča, gosti su u finišu uspjeli da se približe na minus četiri i unesu neizvjesnost u meč, ali je Fenerbahče rutinski priveo utakmicu kraju.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi ponovo je bio sjajni Bojan Bogdanović sa 20 poena, Emir Preldžić je dodao 16.

Na drugoj strani najbolji je bio Ali Traore sa 20 poena, a Danijels Vil je postigao 13.

Montepaski je na gostovanju Unikahi došao do prve pobjede - 75:73 . Heroj tima iz Sijhene bio kr Žefri Viđijano koji je pogodio u posljednjoj sekundi.

Zalgiris je bio bolji od Brose Basket u Kaunasu 91:81. Litvanska ekipa se tim  trijumfom izjednačila na tabeli savečerašnjim rivalom, pa sada obje ekipe imaju učinak od dvije pobede i tri poraza.

Najbolji kod pobjednika je bio Džastin Dentmon sa 26 poena i devet asistencija, a pratili su ga Lipkevičijus i Jaftokas sa po 12. S druge strane, Rakim Smanders i Džamar Smit upisali su po 18 poena.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније