Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

16. 11. 2013. 20:56 >> 17:50
7

POBJEDA OLIMPIJE

Nevjerovatna "trica" Vladovića

Olimpija je na šokantan način prekinula pobjednički niz Budućnosti u regionalnom takmičenju - trojkom Vladovića u posljednjim sekundama, iz trka preko MIhailovića, Olimpija je zabilježila drugu uzastopnu pobjedu i pobjegla sa dna 78:76.

Budućnost je nakon trojke Šehovića došla do prve osjetnije prednosti 11:4. Međutim, gosti su se na krilima tandema Omić-Galius vratili u igru, a trojkom Litvanca i poveli 19:18 na startu drugog dijela.

Olimpija je ubrzo povela 25:21, ali je Marko Popović polaganjem vratio prednost “plavima“ 26:25.

Kod rezultata 31:31, slovenački tim je napravio seriju 6:0, koju je prekinuo Mihailović trojkom za 37:34. Ipak, Bubnič je sa zvukom sirene donio svom timu plus pet na poluvremenu 39:34.

Budućnost je prišla na početku nastavka u 41:39, ali je Olimpija odbijala sve napade domaćih do finiša. Košem Gailiusa “zmajčeki“ su poveli 52:46, ali je Budućnost preko Šehovića i Mihailovića (druga trojka) povela 53:52, što je bio rezultat nakon trećeg perioda.

Početak odlučujućeg perioda je obilježila igra koš za koš, a uzbuđenja su počela nakon koša uz faul Mihailovića (61:58). Bek Podgoričana nije iskoristio dodatno bacanje, a u narednom napadu je Joksimović trojkom izjednačio.

Mihailović se popravio za promašeno bacanje i pogodio, a onda je krenuo rasplet. Šehović je pogodio dva bacanja, Olimpija nije iskoristila napad, a Akindele je donio velikih sedam razlike na nešto više od minut do kraja (71:64).

Sasu Salin je trojkom smanjio na 71:67, a do kraja je ostalo 53 sekunde. Vitkovac je nakon asistencije Ćapina povećao na 73:67, Bubnič smanjio na 73:70, a Akindele iskoristio jedno od dva bacanja za činilo se sigurnih 74:70.

Ipak, Bubnič je novom trojkom unio nervozu u naš tim, koja je kulminirala u posljednjih šest sekundi - Ćapin je kod rezultata 76:75 promašio oba bacanja, a Vladović iz trka, iz samog ugla i iz očaja šutnuo i pogodio 78:76!

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније