Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

27. 02. 2014. 20:41 >> 20:42

BALKANSKA LIGA

Peta uzastopna pobjeda Teoda!

Teodo je naređao i petu pobjedu u nizu u Balkanskoj ligi i tako potvrdio fantastičnu formu! Tivćani su večeras u sjajnoj atmosferi u Sportskoj dvorani Kumanovo, pred oko 1000 vatrenih navijača istoimenog domaćeg tima, fantastičnom napadačkom igrom savladali makedonski sastav rezultatom 92:108 (27:31, 9:21, 30:19, 26:38).

U prvih 6 minuta meča ekipe su se smjenjivale u vođstvu sve do rezultata 18:17 kada je bivši košarkaš Danilovgrada Rojs Paran sa dvije trojke ''odlijepio'' domaće na 24:17. Do kraja dionice je uslijedila sjajna serija Teoda od 14:3 (Vučurović i Džonson po 6, Đikanović 2 poena), pa su Tivćani u drugu dionicu ušli na plus 4 (27:31).

U drugoj četvrtini Teodo je igrao košarku iz snova! Bombardovali su Kadijini momci protivnički koš sa svih pozicija, dalekometnom paljbom su Đikanović, Korać i Kunjić povisili vođstvo na fenomenalnih 17 poena, a na odmor se nakon koša Nemanje Vranješa pošlo na plus 15!!! (36:51

Međutim domaći tim je agresivno ušao u treću dionicu, igrači Teoda su jeftino gubili lopte i nakon nepuna dva minuta igre u nastavku prednost se istopila na 8 poena nakon koša Dimčevskog u kontranapadu (45:53).

Kadija je omdah reagovao i zatražio tajm-aut koji nažalost nije urodio plodom. Prvo je Đikanović izgubio loptu, a kaznio ga je Mandić trojkom, a nedugo potom su Tivćani poklonili još jednu loptu domaćima, pa je Vranješ laganim polaganjem smnjio na -3 (50:53).

Seriju od 11:0 Kumanova prekinuo je Savo (50:55), a potom su i Bocka sa tri slobodna bacanja i ponovo Savo sa dva dali svom timu čisti kiseonik (52:60).

Ipak, tada je Dimčevski pogodio iza lije 6,75, Teodo je promašio šut za tri, a potom napravio i nesportsku ličnu (Bocka). Vranješ je pogodio jedno bacanje, a nakon izvođenja sa strane, Dimčevski je još jednom bio precizan za tri poena (59:60).

Nakon još jednog lošeg dodavanja igrača Teoda, Kumanovo je košem Vranješa iz kontranapada poveo prvi put poslije 6. minuta meča (61:60).Do kraja trećeg perioda igre, Vranješ i Korać su pogodili po dva penala, a Savo je položio nakon lijepe akcije za vođstvo 66:70 pred posljednjih 10 minuta.

Četvrti kvartal je otvoren bacanjima Bocke (66:72), a nakon izgubljene lopte Vranješa u ofanzivnoj tranziciji, Vučurović je pogodio trojku za plus 9 Teoda (66:75). Nakon koša Vranješa za novi minus od 7 poena, Korać je pogodio za tri, a potom i Vučurović za novu dvocifrenu prednost Teoda!!!

Plus 15 sa poluvremena vratio je Korać nakon nove kontre i tada je bilo jasno da će Kadijina četa ostvariti i 5. vezani trijumf!!! (70:85)

Najefikasniji su bili Korać i Vučurović sa po 25 koševa (Korać 8 skokova i 6 asistencija, indeks 35), ponovo je vanserijsku partiju pružio Đikanović (18 poena i 14 skokova, indeks 28), sjajnu rolu večeras imao je i Bocka sa 16 pogodaka, 8 uspješnih proigravanja i 5 skokova, a odličan je bio i Džonson koji se zaustavio na učinku iz prvog poluvremena - 16 poena. Važno je istaći i pomoć Kunjića koji je ubacio 8 poena.

U poraženom timu domaćina koji ovim porazom rizikuje da ne prođe među 6 najboljih, najefikasniji je bio Mandić sa 32 poena, a odličan je bio i crnogorski internacionalac Nemanja Vranješ koji ih je dodao 18.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније