Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

В.Г.

06. 10. 2023. 20:06 >> 20:06

ABA LIGA

Igokea nanijela drugi poraz Splitu, dobra partija Nikolića

Košarkaši Igokee pobijedili su Split u gostima 95:90 u drugom kolu ABA lige.

Igokea je dobro odigrala prvi dio uvodne četvrtine i povela 10 razlike (17:7), ali su Splićani do kraja tog perioda uspjeli da smanje zaostatak, a na početku druge četvrtine i da povedu. 

Igokea je odbila taj nalet serijom 7:2, ali je Split na odmor otišao sa "plus osam" (49:41).

Početak drugog poluvremena pripao je domaćoj ekipi, ali je tim iz Laktaša do kraja te dionice "topio" zaostatak, a početkom posljednje četvrtine uspio da ponovo dođe do prednosti. Uslijedila je izjednačena igra na obje strane, a bolje su se snašli gosti i upisali prvu pobjedu u sezoni dok je plit upisao drugi poraz na "Gripama".

Igokeu je do bojede predvodio Mudi sa 19 poena, 14 je dodao Atić, a 12 Jeremić. Dobru partiju imao je i crnogorski reprezentativac, Zoran Nikolić, koji je meč završio sa devet poena, sedam skokova i osam asistencija za 27 minuta na parketu.

U domaćoj ekipi istakao se Stivvenson sa 19 koševa, a 13 je ubacio Šelton.

Split će u narednom kolu gostovati Cedevita Olimpiji, dok će Igokea u Laktašima dočekati SC Derbi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније