Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

17. 04. 2014. 08:44 >> 08:44

KRAJ REGULARNOG DIJELA SEZONE

Poznati parovi prve runde plej-ofa

Protekle noći završen je regularni dio NBA sezone. Svih 30 timova izašlo je na parket, a većina je odmarala najbolje košarkaše.

Rijetke utakmice su imale rezulatskog značaja. Pred posljednje kolo bilo je poznato da će Indijana u doigravanje ući sa liderske pozijije Istočne konferencije i da će Majami biti drugi. Kako bi izbjegli okršaj sa aktuelnim šampionaom, Čikago i Toronto su sinoć izgubili, ali se Kanađanima 'taktika' nije splatila, pa su i pored poraza od Njujorka regularni dio sezone završili na trećoj poziciji.

Poražen je i Bruklin, koji je tako pao na šesto mjesto, pa će se ekipa Džejsona Kida u drugoj rundi plej-ofa sastati sa Majamijem, kojeg su savaladali sva četiri puta ove sezone. Netsima je trebao poraz od Klivleda i trijumf Vašingtona protv Bostona, a dogodilo se i jedno i drugo.

Na Zapadu se odlučivalo o više pozicija. Nije bilo poznato ko će biti drugi, odnosno treći, kao i sedmi, odnosno osmi.

Oklahoma je slavila protiv Detroita, a Portland je savladao Kliperse, pa su "Tandersi" ugrabili drugu poziciju. Memfis i dalas igrali su direktan duel za sedmo mjesto, a bolji su bili Grizlisi, nakon produžetaka.

San Antonio je izgubio od Lejkersa, Sparsi su sezonu završili kao prvi na Zapadu sa 62 pobjede i 20 poraza, pa će tokom cijelog plej-ofa imati prednost domaćeg terena.

Prve utakmice prvog kola plej-ofa igraju se u subotu i nedelju,a ovo su svi parovi:

 

 

Rezultati:

Šarlot – Čikago 91:86 pp
Orlando – Indijana 86:101
Boston – Vašington 102:118
Klivlend – Bruklin 114:85
Memfis – Dalas 106:105 pp
Majami – Filadelfija 87:100
Milvoki – Atlanta 103:111
Minesota – Juta 130:136 pp
Nju Orleans – Hjuston 105:100
Njujork – Toronto 95:92
Oklahoma – Detroit 112:111
San Antonio - LA Lejkers 100:113
Denver – Golden Stejt 112:116
Portland - LA Klipers 110:104
Sakramento – Feniks 99:104

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније