Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

08. 12. 2023. 23:01 >> 23:10

EVROLIGA

Ivanovićeva Baskonija bolja od Crvene zvezde, Simonović opet bez minuta

Košarkaši Baskonije slavili su na svom parketu protiv Crvene zvezde 87:85

Bio je to meč sa posebnim momentumom za našeg košarkaškog stručnjaka Duška Ivanovića koji je počeo sezonu kao trener beogradskog kluba, a onda je nakon prekida saradnje preuzeo upravo Baskoniju, i vratio je na pobjednički put.

Njegov tim je večeras bukvalno "uništio" Zvezdu van linije 6,75 sa čak 17 ubačenih trojki uz sjajanih 48 odsto šuta.

Upravo su trojke glavni parametar zbog kojeg su momci is Vitorije slavili večeras, jer iako su cijeli meč imali prednost, koja je nerijetko bila i dvocifrena, ekipa iz Beograda se stalno vraćala u meč.

Na kraju kad je izgledalo da će sa +5 u zadnjih 30 sekundi pobjeda ipak da ostane u Vitoriji, ali onda Rokas Gidedratis pogađa nerealnu trojku svom bivšem timu.

Uslijedila je penal završnica.

Na kraju na 1,2 sekunde do kraja fauliran je Čima Moneke, koji je promašio prvo bacanje, a onda namjerno gađao obruč tako da mu se vrati u ruke, i pobjeda je otišla timu našeg košarkaškog stučnjaka.

To je ukupno sedmi trijumf u osam zadnjih utakmica u Evroligi za Baskoniju, od kad je preuzeo Ivanović.

Tadas Sedekerskis je dao 18 poena (3/4 za 2 poena, 3/3 za tri), Markus Hauard poen manje uz 5/7 za tri poena, Moneke na kraju 15 poena i 9 skokova, Kodi Miler Mekintajer je dao samo 4 poena ali je podijelio 12 asistencija.

U ekipi Crvene zvezda nastavlja se stagnacija našeg reprezentativca Marka Simonovića koji ponovo nije dobio ni sekund prostora u Evroligi.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније