Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

15. 12. 2023. 16:45 >> 16:45
Čitaj mi:

DERBI ABA LIGE

Ferel: Partizan veliki test za nas, nemamo šta da izgubimo

Košarkaši Budućnost Volija sjutra gostuju Partizanu, u derbiju 12. kola ABA lige. Plej "plavih" Jogi Ferel kazao je će okršaj sa šampionom regionalnog takmičenja biti veliki test za njegov tim.

"Uvijek je uživanje igrati derbi utakmicu protiv Partizana u Beogradu, znamo da će domaćin imati veliku podršku navijača. Ova utakmica će biti veliki test za našu ekipu - da testiramo sposobnost da se vratimo nakon poraza. Vjerujem da će biti dobra utakmica, moramo što duže rezultatski da budemo u utakmici kako bismo imali šansu da iskoristimo šansu i dođemo do pobjede na gostovanju", kazao je Ferel.

Poručio je da ekipa treba da bude rasterećena, jer nema šta da izgubi.

"Mislim da je ključ dobre partije i eventualne pobjede samopouzdanje - da izađemo na teren kao da u toj atmosferi nemamo ništa da izgubimo. Najvažnije je da odigramo kao tim, da učinimo jedni druge boljim, da lopta kruži i ukoliko se držimo toga možemo doći do pobjede", objasnio je Ferel.

Trener Budućnosti Andrej Žakelj istakao je da ekipa mora da ima mnogo bolji pristup, u odnosu na duel sa Tur Telekomom, kada su doživjeli ubjedljiv poraz.

"Moja očekivanja pred duel sa Partizanom su da mi nešto kao ekipa promijenimo - da reagujemo nakon poraza. Moramo da imamo mnogo više energije i fokusa nego protiv Turk Telekoma i to je jedino što me zanima od mog tima", kazao je Žakelj.

Partizan je favorit, ali i njegov tim ima svoje adute, istakao je slovenački stručnjak.

"O Partizanu svi znamo sve - ekipa koja je u sjajnoj formi sa četiri vezane pobjede u Evroligi tako da ne treba trošiti riječi o njima. Sa taktičkom pripremom smo krenuli već juče i uradićemo sve koliko možemo pripremiti meč u ova dva dana ali sa energijom i fokusom možemo igrati sa svakim protivnikom, bez njih ne možemo", zaključio je Žakelj.

Meč u Beogradu igra se u subotu od 21 čas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније