Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

13. 01. 2024. 18:57 >> 19:00

ABA

Šou Uroša Lukovića, Mornar do druge pobjede u sezoni

Košarkaši Mornara iz Bara slavili su u 16. kolu protiv ekipe Zadra sa 86:78.

Barane je do druge pobjede u sezoni nosio prije svih fenomenalni Uroš Luković.

Centar koji se u jednom trenutku povukao i igrao basket 3x3 potpisan je nakon devet kola, kao ispomoć, a pokazap se u posljednjim utakmicama koliko je i dalje njegov doprinos veliki.

Vidjelo se to i na utakmici sa ekipom Budućnosti gdje je pravio dosta problema Marvinu Džonsu, a večeras je protiv Zadra odigrao svoj najbolji meč od povrtatka u Bar.

Dao je 17 poena (7/8 iz igre) imao 10 skokova i čak šest blokada za indeks korisnosti 32.

Nije samo u brojkama već i u samoj igri, a očigledno da je igranje basketa pozitivno uticalo pa su u Topolici mogli da uživaju u atraktivnim potezima kakvo je jendo zakucavanje gdje je sam sebi nabacio loptu od tablu.

Iako ima još dosta utakmica 16. kola sigurno da će ovo biti potez kola.

Mornar je od starta nametnuo svoju igru i pokazao ono što se naslućivalo iz zadnjih par kola a to je podizanje forme.

Poveli su prvo 10:4, pa 12:6 a taj period su Starovlah i Gavrilović nosili ekipu.

I gosti su uspjeli da drže priključak prvo preko Luke Božića koji se povrijedio na ovom meču, a onda su Žganac i Lakić preuzeli poentersku realizaciju, pogodivši po tri trojke.

Iako je izgledalo u jednom trenutku da Mornar ide ka sigurnoj pobjedi, Zadrani su uspjeli da se vrate, i da na minut i po prije kraja priđu na samo 5 poena razlike. Međutim nije srećom Zadar bio precizan za tri poena, a u penal završnici Barani su zadržali hladnu glavu i došli do druge pobjede, sa kojom nastavjaju borbu za opstanak. 

Njihov direktan konkuerent ekipa Krke, koja ima do sada tri pobjede igra sjutra sa drugim predstavnikom Crne Gore u ABA ligi, ekipom Budućnost Volija. 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније