Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

29. 04. 2024. 15:47 >> 15:48

PRED GOSTOVANJE PARTIZANU

Žakelj: Borba, želja i fokus odlučiće utakmicu

Trener košarkaša Budućnosti, Andrej Žakelj, svjestan je da je Partizan ozbiljan protivnik i da će dvomeč u polufinalu ABA lige odlučiti detalji - borba, želja i fokus.

“Nema tu puno stvari koje ne znamo jedni o drugima. Znamo da je Partizan evroligaški tim, jedan od boljih ofanzivnih potencijala u Evroligi i to je glavna stvar na koju moramo da obratimo pažnju. Znamo odakle prijeti najveća opasnost, znamo i neke mane…Očekujem motivisan Partizan, osvježen, jer su i oni imali vremena da se pripreme. Ipak, više volim da razmišljam o našim igračima, o našem pristupu, koncentraciji, fokusu. Borba, želja i fokus odlučuju utakmicu”.

Obje ekipe su imale dužu pauzu nakon završetka regularnog dijela sezone - pitanje je kome je to više prijalo.

“Dosta vremena za spremanje, ali igrači žele što prije da igraju, tako i treneri. Pogotovo kad si u ritmu utakmica, voliš da to ide brže. Velika pauza te natjeri da više razmišljaš, a to često zna da bude loše. Više-manje, za sve učesnike je isto. Imali smo vremena da se odmorimo i pripremimo. Moramo da uđemo u utakmicu energetski na visokom nivou”, ističe Žakelj.

U posljednjem okršaju u ABA ligi u decembru slavio je Partizan na svom parektu 96:83, u prvom meču u Morači, Beograđani su slavili 89:83.

“Prva utakmica u Beogradu tada smo se još malo tražili. I tu smo utakmicu igrali dobro, a još bolje ovu posljednju prije mjesec dana. Analizirali smo meč iz Podgorice, vidjeli gdje smo griješili, šta moramo da ispravimo. Detalji, osnovne stvari odlučuju utakmicu, radili smo na tome”, zaključio je Žakelj.

Duel Partizana i Budućnosti je sjutra od 18 sati i 30 minuta uz prenos na TVCG2.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније