Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

30. 04. 2024. 21:19 >> 21:32
Čitaj mi:

BUDUĆNOST VOLI PORAŽENA OD PARTIZANA

Žakelj: Utakmicu smo izgubili u 1. četvrtinI

Prva šansa za brejk je propala, košarkaši Budućnost Volija za sedam dana će pokušati da prekinu dugu seriju poraza od Partizana i izbore majstoricu polufinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Podgoričani su poraženi 78:67, mada su u finišu zaprijetili i 69 sekundi prije kraja prišli na 69:65.

"Čestitke domaćinima, zasluženo su dobili utakmicu. Nema šta puno da se priča, vidjelo se na početku da nismo pravi, da smo premekani. Kada primiš 27 poena u 1. četvrtini protiv ovakvog tima teško je da se vratiš. Probali smo, ali smo pravili mnogo grešaka, pogotovo odbrambeno", rekao je Andrej Žakelj.

Tim slovenačkog stručnjaka je u 3. četvrtini gubio 50:32, smogao snage da se vrati, ali nije iskoristio čak 20 ofanzivnih skokova.

"Nemam šta da zamjerim na borbi, pogotovo u posljednjoj četvrtini, ali sa ovakvim brojem skokova u napadu bismo morali da izvučemo bolji rezultat. Nismo imali šuterski dan, previše je nervoze bilo u napadu, ali mislim da je 1. četvrtina odlučila pobjednika. Počeli smo pogrešno, ne onako kako smo se dogovorili. Idemo u Podgoricu i učinićemo sve da se vratimo u Beograd".

Nakon loše završnice 1. četvrtine (otišla na minus 11 - 27:16), Budućnost je propustila da iskoristi loše otvaranje druge dionice Partizana, koji preko četiri minuta nije dao koš.

"Ni mi nismo imali ideja, niti nam je bio šuterski dan. Mučili smo se u napadu tokom cijele utakmice, da smo bili malo smireniji i pametniji, možda smo mogli da iskoristimo taj pad", zaključio je Žakelj.

Željko Obradović je bio zadovoljan zbog trijumfa svog tima.

"Suština je da je 1:0, da smo uspjeli da pobijedimo. Mnogo je dobrih detalja, pogotovo u našoj odbrani. Problemi koje smo imali su evidentni, jer su protivnici dali 18 poena iz naših izgubljenih lopti i imali ofanzivne skokove. To je posljedica načina na koji smo igrali odbranu, o tome ćemo voditi računa pred sljedeću utakmicu u Podgorici"

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније