Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

07. 05. 2024. 22:34 >> 22:43

EVROLIGA

PAO izborio fajnl-for

Košarkaši Panatinaikosa su drugi tim koji je izborio plasman na fajnal-for Evrolige.

U punoj OAKA areni pao je Makabi u petom meču 81:72, pa je grčki tim nakon 12 godina u polufinalu Evrolige. 

Ponovo je dvorana u Atini bila ispunjena do posljednjeg mjesta, što je bilo i očekivano jer se znalo da će pobjenik utakmice obezbijediti plasman na fajnal-for Evrolige.

Dobro je počela gostujuća ekipa koja je imala blagu prednost tokom cijelog prvog poluvremena.

Prednost Makabija je išla do sedam poena kolika je bila najveća razlika u prvom dijelu meča. Samo u dva navrata je Panatinaikos uspio da na kratko povede, a poslije 20 minuta na semaforu je stajalo 41:41.

Slična situacija je bila i u trećoj četvrtini, gdje su se ekipe smjenjivale u vođstvu. Makabi je imao više vremena prednost na svojoj strani, ali su "zeleni" uspjeli da preokrenu. PAO je serijom uspio da u posljednju četvrtinu uđe sa dva poena prednosti 58:56.

Makabi se početkom posljednih deset minuta mučio da dođe do poena, Jorgos Kalaicakis je dodatno raspalio atmosferu u dvorani poslije snažnog zakucavanja. Tako je PAO stigao do najveće prednosti - pet poena.

Nastavili su se problemi Makabija, Braun i Dibartolomeo su promašili otvorene šuteve za dva i tri, dok je PAO trojkom Kendrika Nana povećao svoju prednosti.

Najefikasniji u pobjedi Panatinaikosa je bio Kendrik Nan sa 26 poena, Kostas Slukas je imao još jednu dobru partiju sa 15 poena i šest skokova, dok je Uančo Ernengomes upisao 11 poena. Matijas Lesor je bio nadomak dabl-dabl učinka sa devet poena i 11 skokova.

Kod Makabija je Lorenco Braun bio najefikasniji sa 17 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније