Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

08. 05. 2024. 13:38 >> 13:40

evroliga

Preostala dva putnika Fajnal fora biće poznata večeras

Real i Panatinaikos su već obezbijedili polufinale Evrolige a uskoro će im se pridružiti i preostala dva učesnika ovosezonskog Fajnal fora koji će se održati od 24. do 26. maja u Berlinu, čija imena će biti poznata večeras kada se završe majstorice četvrtfinalnih duela Monaka i Fenerbahčea te Barselone i Olimpijakosa.

Srpski trener sa klupe košarkaša Monaka Saša Obradović rekao je pred večerašnji odlučujući meč protiv Fenerbahčea za plasman na Fajnal for Evrolige da njegova ekipa mora da bude strpljiva i da se fokusira samo na igru.

"Moramo da budemo strpljivi, da isključimo sve spoljne faktore i da se fokusiramo samo na igru, na to kako da uzimamo dobre šuteve. Fenerbahče će sigurno željeti da pokaže sve najbolje što umije, kao i mi", rekao je Obradović.

Kapiten Jakuba Utara ističe da moraju pokazati agresivnost.

"Moramo biti veoma agresivni i odbrani i da kontrolišemo skok. Pobijediće onaj tim koji to bude želio više."

Sa druge strane, trener Fenerbahčeta Šarunas Jasikevičijus ističe da protivniku moraju moraju što više da otežaju. 

"Moramo imati istu strast u petom meču serije, kao što smo je imali u prve četiri. Moramo da pokušamo da protivniku što je više moguće otežamo, pronalazimo bolje opcije u napadu i sve što imamo ostavimo na parketu", poručio je trener "kanarinaca".

Najdžela Hejsa-Dejvisa je takođe prokomentarisao večerašnji okršaj.

"Svaki mali detalj će značiti. Svaki poen, skok, posjed, izgubljena lopta. Nema popravnog poslije ovoga", rekao je Hejs-Dejvis.

Utakmica između Monaka i Fenerbahčeta će početi u 19h. 

U drugom četvrfinalnom meču od 21h sastaju se Barselona i Olimpijakos.

"To što smo slavili sa ogromnom razlikom u prošlom obračunu može da motiviše našeg protivnika kojem je sigurno povrijeđen ponos. Sa druge strane naš maksimum je visok i možemo da se takmičimo sa bilo kim. Mnogo želimo da dobijemo kartu za Berlin. Imamo istu glad i motivaciju koju smo imali i prošle sezone. To je nešto što mnogo želimo i vjerujemo da će to biti kulminacija velikog napora uloženog ove sezone, s obzirom na mnoge neuspjehe i povrede kroz koje smo prošli i uspjeli da dođemo do ove situacije. Ako uspijemo da slavimo, siguran sam da ćemo biti težak protivnik za sve na Fajnal foru", jasan je trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas.

Plejmejker španskog tima Tomas Satoranski je siguran da će detalji odlučiti pobjednika.

"Ne može više mnogo stvari da iznenadi nijedan tim. Utakmice je dobijao najagresivniji i najatraktivniji tim. U trećem meču smo prošli dobro, a za majstoricu očekujem da odbrane odluče. To je ono što se obično dešava u ovakvim serijama, o kojima odlučuju mali detalji. Moramo biti solidni tokom 40 minuta", naglašava češki košarkaš.

Kostur polufinala je od ranije poznat. Pobjednik serije između Barselone i Olimpijakosa će ići na branioca titulu, madridski Real, dok će sa Panatinaikosom koplja ukrstiti Monako ili Fenerbahče.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније