Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

24. 07. 2014. 11:59 >> 12:00
1

5,3 MILIONA PO SEZONI

Mirotić najplaćeniji evropski ruki

Nikola Mirotić je prije nekoliko dana potpisao ugovor sa Čikagom vrijedan 16,6 miliona eura, od kojih će u 1. sezoni zaraditi 5,3 miliona. Kako prenosi američki portal "HoopsHype" 23-godišnji krilni košarkaš će zahvaljujući ovom ugovoru postati najplaćeniji evropski ruki u istoriji NBA lige!

 

Zanimljivo je da je rođeni Podgoričanin najplaćeniji evropski ruki i pored činjenice da je izabran sa 23. pozicije na NBA Draftu 2011. godine.

Prije njega ovaj primat držao je Italijan Andra Barnjani koji je 2006. godine za 1. godinu ugovora sa Torontom dobio 4.5 miliona dolara.

Među najplaćenijim evropskim NBA rukijima nalazi se i Nikola Peković, koji je u 1. sezoni u ekipi Minesote zaradio 4 miliona američkih novčanica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније