Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

30. 07. 2014. 17:47 >> 21:52

EVROPSKO PRVENSTVO

Juniori bez plasmana u četvrtfinale

Muška juniorska reprezentacija poražena je od Grčke 72:57 (17:10, 24:17, 16:16, 15:14) u utakmici posljednjeg, trećeg kola F grupe Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina u turskoj Konji. Izabranici Dragana Radonjića doživjeli su drugi poraz u drugoj fazi i nijesu uspjeli da izbore plasman u četvrtfinale, jer su zauzeli peto mjesto u grupi. Naša reprezentacija u nastavku šampionata će razigravati za plasman od 9. do 16. mjesta, a prvi protivnik u petak (13 sati) biće selekcija Engleske.

U utakmici koja je bila odlučujuća za plasman u četrvtfinale, Grčka je diktirala dešavanja na parketu od početka meča, nakon prve četvrine vodila je 17:10, a u 17. minutu došla je do, ispostavilo se, najveće prednosti na meču – bilo je ''plus 20'' (35:15).

Na poluvremenu su ''heleni'' imali 14 poena prednosti (41:27), koje su sačuvali do kraja meča iako je naša reprezentacija u nekoliko navrata zaostatak smanjila na manje od deset poena.

Najbolji u našoj repeentaciji bio je Petar Popović sa 17 poena, a imao je i po četiri skoka i asistencije, dok je Vasilije Baćović ubacio 14 poena, uz sedam uhvaćenih lopti.

Najzaslužniji za trijumf Grčke i plasman u četvrtfinale bio je Georgios Calampuris sa 16 poena.

Nakon što je Španija savladala Bosnu i Hercegovinu 84:67, postalo je jasno da naša reprezentacija neće izboriti plasman u četvrtfinale i opstanak u A diviziji, već će morati da razigrava za plasman od 9. do 16. mjesta.

Prvi protivnik u petak (13 sati) biće selekcija Engleske, koja je bila posljednja u grupi B preliminarne faze.

- U meču koji je za nas imao veliki značaj jer je pobjeda donosila plasman u četvrtfinale i opstanak u A diviziji, nijesmo bili na nivou iz prethodnih utakmica. Umor je učinio svoje, izuzetno slab procenat šuta nas je pratio tokom čitavog meča za razliku od protivnika koji je odigrao fantastično u napadu i uspio da kazni svaku našu grešku u napadu. Ne mogu da zamjerim igračima na zalaganju i borbenosti, bili smo na pragu velikog podviga, ali sada nam predstoji najvažnija utakmica na prvenstvu. Imamo dan pauze da se odmorimo i budemo spremni za meč sa Engleskom – kazao je selektor Radović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније