Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

01. 08. 2014. 11:44 >> 11:43

NOVAC PROBLEM

Srbija odustala od organizacije Eurobasketa 2015

Košarkaški savez Srbije i definitivno je odustao od organizacije Eurobasketa 2015. godine ili jedne od grupa tog turnira. Domaćin će najvjerovatnije biti Francuska.

Za domaćinstvo velikog takmičenja kakav je šampionat kontinenta, potrebno je između četiri i šest miliona eura, a za jednu od grupa više od dva miliona. Košarkaški savez i država Srbija u ovom trenutku nemaju tu vrstu luksuza.

"Odustali smo od organizacije, za domaćinstvo jedne od grupa je potrebno preko dva miliona eura, a mislim da je ta suma pretjerana za naše uslove. Uradili smo ono što je jedino moguće u ovom trenutku", rekao je za “Blic” Dragan Đilas, predsjednik Košarkaškog saveza Srbije.

Podsjetimo, turnir je trebalo da bude održan u Ukrajini, koja je zbog nestabilne političke situacije morala da odustane.

Đilas je istakao da bi Srbija i da je ostala u konkurenciji teško dobila organizaciju zbog Francuza.

"Prvenstvo će vjerovatno uzeti Francuzi, oni će na fudbalskom stadionu da naprave košarkašku halu kapaciteta 30.000 mjesta, igraće Toni Parker, pa planiraju da od osmine finala sakupe 100.000 ljudi na tribinama, što će im se isplatiti prosečnom cijenom karata od 40 evra", rekao je Đilas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније