Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

12. 09. 2014. 09:01 >> 09:00
36

SRBIJA ILI FRANCUSKA?

Ko će na Amerikance u finalu?

Košarkaši Srbije i Francuske boriće se večeras za drugo mjesto u finalu Mundobasketa u Španiji.

Dvije selekcije vć su se sastale u grupnoj fazi šampionata, a nezvjestan meč pripao je 'trikolorima' 74:73.

Očekuje se da ni večeras uzbuđenja neće faliti i da će, kao i u prvom duelu, odlučiti jedna lopta, jedan potez nekon od razigranih igrača sa bilo koje strane.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević ulogu favoriti prepustio je Francuskoj.

"Mislim da su oni ti koji imaju ulogu favorita baš zbog činjenice što su šampioni Evrope. Međutim, ne bih razmišljao u tom pravcu. Mi imamo dan da se pripremimo za tu utakmicu. Momci su voljni i željni da ponove ono što su uradili sinoć. Ali ne želimo da razmišljamo o drugima već o tome da se mi što bolje spremimo za meč", rekoa je juče Đorđević.

Srpski selektor osvrnuo se i na najveću snagu francuske selekcije.

"Oni su izuzetna atletska ekipa, agresivna, snažna. Boris Dijao igra sjajnu košarku, pravi je lider, momak koji plijeni i njihova velika vrijednost je što su oko takvih veličina napravili jezgro", ističe bivši plejmejker.

Njegov kolega na klupi evropskih prvaka, Vensan Kole, strahuje da njegovi igrači pred polufinale ne podlegnu euforiji.

"To bi mogao da bude problem i zbog toga sam najviše zabrinut. Svi moraju da shvati da ako jednom uspete, to ne znači da će tako biti svaki put. Moramo da imamo isti pristup kao do sada, da konstantno odigramo dobro i ozbiljno i da ne poletimo", naglasio je Kole.

Kako je kazao, najviše ga brine odličan napad srpske selekcije.

"Imaju više mogućnosti u napadu od nas. Mi imamo velike probleme da postignemo više od 70 poena, a oni mogu i preko 90. Ne znam da li možemo da budemo dobri u napadu. Znamo da smo dobri u odbrani, ali ne znam da li će to biti dovoljno. Ali, vidjećemo”, rekao je francuski selektor.

Njegov tim bio je bolji u prvom duelu u Španiji, ali od tada obje ekipe su podigle formu i igraju sjajno u nokaut fazi.

"Ova utakmica ne može da se poredi sa prethodnom koju smo igrali. Oba tima su bolja. Oni su napredovali, mi smo napredovali", rekao je Kole.

Drugo polufinale Mundobasketa u Španiji igra se u madridu od 22 sata po našem vremenu, a pobjednik će u finalu igrati prov Sjedinjenih Država, koje su sinoć bez problema savladale Litvaniju sa 96:68.

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније