Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 09. 2014. 22:44 >> 08:38
3

NEUSPJEH U KVALIFIKACIJAMA

Luka Pavićević više nije selektor CG

Luka Pavićević više nije selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore. On je, na večerašnjoj sjednici Predsjedništva KSCG, preuzevši odgovornost za neuspjeh u kvalifikacijama za EP, ponudio ostavku koju je Predsjedništvo prihvatilo. Ostavku je podnio i selektor mlade reprezentacije Mihailo Pavićević, nakon što je ta generacija igrača ispala u B diviziju.

Kako se navodi u saopštenju, uz visoke ocjene za podršku koju je tokom prethodne 3 godine imao od Predsjedništva, direktora reprezentacije i stručnih službi Saveza, Pavićević je potencirao spremnost da i u narednom periodu, u svakoj formi, doprinese naporima na daljoj afirmaciji crnogorske košarke.

“Predsjedništvo je odalo priznanje dosadašnjem selektoru za profesionalan i bespoštedan rad sa reprezentacijom. Istaknuto je da je rezultatski skor  ukupnog Pavićevićevog rada 16 pobjeda u 21 reprezentativskoj utakmici, nedvosmislena potvrda uspješnosti i posvećenosti selektora reprezentativnim obavezama. Saglašavajući se, ipak, sa ocjenom selektora da iza svakog neostvarenog cilja treba da slijede potezi koji će otvoriti prostor za promjene i dodatnu mobilizaciju u ovoj sportskoj federaciji, Predsjedništvo je prihvatilo odluku Luke Pavićevića o napuštanju kormila reprezentacije”, navodi se u saopštenju iz KSCG.

Predsjedništvo je prihvatilo ocjene koje je dosadašnji selektor iznio o uzrocima ovogodišnjeg rezultatskog neuspjeha i najavilo dopunske aktivnosti u cilju nihovog prevazilaženja i daljeg napretka crnogorske košarke.

“Predsjedništvo je takodje, još jednom ukazalo na potrebu odgovornog odnosa svakog pojedinca uključenog u aktivnosti košarkaškog saveza, posebno na nužnost pune lojalnosti reprezetativaca nacionalnom timu i Crnoj Gori kao državi. Naglašeno  je da poziv u reprezentaciju mora biti shvaćen kao čast i obaveza, ne samo prema selektoru, nego prvenstveno kao odgovornost prema saigračnima, navijačima, Savezu i prema  Crnoj Gori, te da će Predsjedništvo kao i do sada, zajedno sa budućim selektorom insistirati na maksimalnoj afirmaciji takvih vrijednosti”, saopšteno je nakon večerašnje sjednice.

Predsjedništvo KSCG je konstatovalo da je ostalih  šest reprezentativnih selekcija imalo uspješne nastupe proteklog ljeta, koji su doprinijeli ugledu cnogorske košarke na međunarodnoj sceni.  Takođe, potencirano je i da su tokom prethodne godine afirmisani mnogi mladi igrači koji su garancija daljih uspjeha ovog sporta.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније