Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 10. 2014. 20:07 >> 20:05

BALKANSKA LIGA

Poraz Teoda u Bugarskoj nakon trilera

Košarkaši Teoda poraženi su u neizvjesnoj završnici na svom ovogodišnjem debiju u Balkanskoj ligi od bugarskog Rilskog, u gostima, rezultatom 83:81.

Domaći su bolje ušli u meč i nakon pet minuta su stekli vođstvo od 8 poena (13:5). Teodo je tada zaigrao agresivnije i trojkom Ivanovića i faul-košem Mijovića nakon sjajne solo akcije smanjio zaostatak na 2 poena (15:13).

Bugari su se predvođeni raspoloženim šuterom Božovim ponovo odlijepili (26:17), ali su Radulović sa 4 poena, Pekić trojkom i Džonson pogotkom sa zvukom sirene prve četvrtine, ponovo doveli svoj tim na minus 2 (28:26).

Na startu drugog kvartala Ivanović je poravnao rezultat (28:28), da bi nedugo potom Pekić trojkom Tivćanima donio prvo vođstvo na meču (30:31).

Od tog trenutka, pa do kraja prvog poluvremena, gosti su konstantno bili u rezultatskoj prednosti, a na odmor su pošli na plus 4, zahvaljujući Jocoviću koji je imitirao Džonsona i na gotovo identičan način kao Amerikanac, zaključio prvih 20 minuta (43:47).

Radovićevi izabranici su u prvih pet minuta nastavka postigli samo 1 poen (Subotić), pa su domaći poveli 54:48.

Prvi koš iz igre u trećem periodu igre za goste je postigao Radulović (54:50), ali su Bugari mini-serijom od 4:0 ponovo napravili veliku razliku (58:50).

Reakcija Teoda stigla je preko Džonsona i Pekića koji su ubacili po trojku (58:56), a nedugo potom Mijović je dodatno smanjio zaostatak (62:61). Ipak, domaći su još jednom pogodili iza linije 6,75m i pred posljednju dionicu stekli 4 poena viška (65:61).

Tivćani su na startu četvrte četvrtine prišli na poen zaostatka (66:65), ali je Rilski koševima Guđina pošao na plus 5 (70:65) u 34. minutu. Radović je tada bio prnušen da zatraži tajm-aut, koji je urodio plodom jer je Mijović nakon njega pogodio trojku (70:68), a potom i Pekić za prvo vođstvo crnogorskog tima u drugom poluvremenu (70:71).

Vodili su gosti i 72:73, ali je Guđino novim dalekometnim hicem Bugare vratio u plus (75:73). Uvećali su domaći prednost na 4 poena (77:73), ali je Skubi Džonson faul košem minut i 44 sekunde prije kraja uveo meč u neizvjesnu završnicu (77:76).

Dali su domaći koš u narednom ataku, i uslijedio je minut bez poena na obje strane. Imalo je Rilski šansu da odluči meč 15 sekundi prije kraja, ali je promašio šut, a loptu je uhvatio Mijović nad kojim je 9 sekundi prije posljednje sirene napravljen prekršaj. Plej Teodo je pogodio oba bacanja (79:78)

Trener Bugara je zatražio tajm-aut, Bugari su izveli sa strane, Tivćani napravili faul nad Guđinom, ovaj je iskoristio oba penala, pa je minut pauze pozvao i Radović, 7,8 sekundi prije kraja.

Međutim, Tivćani nisu uspjeli da ubace loptu u teren za predviđenih pet sekundi, pa je lopta pripala domaćima. Igrači gostujućeg sastava napravili su brz faul, Tejlor pogodio oba bacanja (83:78) i tako riješio pitanje pobjednika. Konačan rezultat postavio je Pekić trojkom sa zvukom sirene (83:81).

(kosarka.me)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније