Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

09. 11. 2014. 13:45 >> 13:52

VUČIĆ I ZVEZDA

Vujošević: Jedan narod, jedan klub, jedan vođa

Predsjednik JSD Partizan Duško Vujošević izjavio je da je gest premijera Aleksandra Vučića pomalo čudan i nepristojan.

Vučić je kolegi iz Francuske Manuelu Valsu poklonio dres Crvene zvezde, što je Vujošević protumačio kao da je u pitanju pismo o namjerama.

On je naveo da bi prvi čovjek vlade trebalo da ima istu dozu odgovornosti kao i moći, i da mora da bude premijer cijeloj zemlji, a ne samo jednom klubu.

"Nije samo dres, i knjigu je poklonio. Malo čudan potez, on je premijer cijele zemlje i mislim da prvo čovjek koliko god ima moći toliko ima i odgovornosti. Čudno je da na tom nivou, u razmjeni poklona državnika, daje dres jednog kluba, pa makar to bio i najveći klub u jednoj zemlji. To može da se tumači i kao pismo o namjerama. Ja dosta dugo pričam iz svog ugla, ugla sporta, a ne iz ličnog ugla, iako sam za Evropu jer mislim da smo Evropljani. Mada bi u neke velike saradnje sa onima koji su nas bombardovali ulazio poslije procesa raspadanja osiromašenog uranijuma – to je nekih 20.000 godina", rekao je Vujošević poslije pobjede nad ekipom MZT, prenosi "B92".

Trener ’crno-belih’ naveo je da je tretman prema dva najveća srpska kluba drastično drugačiji i takav odnos naveo idejom "jednog naroda, jednog kluba i jednog vođe".

"Ne postaje se dio Evrope jer vas oni prihvate što pravite određene kalkulacije i ustupke, nego je Evropa iznutra, da tu bude gospodsko ponašanje, da nema cenzure štampe, da je premijer svih građana. On naravno ima pravo da navija za Crvenu zvezdu, ali mi se čini da živi u svom svijetu i da je taj potez pokazatelj jedne ideje na koju sam ja upozorio dosta davno. Ona bi se najkraće formulisala kao ’jedan narod, jedan klub, jedan vođa’. Ta ideja se dobro realizuje u tretmanu prema igračima JSD Partizan, u onome šta se dešava sa stadionom, koji je na pravdi boga uzet od Partizana i sve su glasnije priče da je samo pitanje vremena da će stadion biti izgubljen u sudskom procesu. U međuvremenu, pravi se urbanistički plan o svemu što je Partizan 2006, kada je imao i investitora i plan, trebalo da dobije. To se sada omogućava Crvenoj zvezdi, a Partizanu se oduzima stadion", dodao je prvi čovjek JSD Partizan.

Vujošević je naglasio da bi oduzimanje stadiona fudbalskom klubu bio završni udarac za sve sportove u okviru JSD Partizan.

"Oduzimanje stadiona praktično znači jedan toreadorski udarac, onaj završni, kada je u pitanju egzistencija klubova tog društva. Osim u slučaju odbojke i tog kluba Partizana. Ograđujem se jer oni vrlo dobro sarađuju sa Crvenom zvezdom. Ne bi bilo pravedno da pričam i u njihovo ime, već kao predsjednik JSD Partizan. Ne smatram taj gest pristojnim, građanskim, ali šta ćete, ne može čovjek da odgovara ni za svoje postupke, a ne za tuđe", zaključio je Vujošević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније