Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

04. 03. 2015. 08:53 >> 08:59

NIKSI SE OBRUKALI

Mirotić sa 23 poena predvodio Bulse

U NBA ligi protekle noći je odigrano sedam mečeva, a još jednu sjajnu partiju pružio je Nikola Mirotić koji je bio najefikasniji igrač Čikaga.

Nikola Mirotić je sa 23 poena predvodio Čikago BUlse do pobjede nad Vašington Vizardsima od 97:92. Bulsi su došli do trijumfa iako su bili oslabljani neigranjem bivšeg MVP-ja Dereka Rouza, Ol-star igrača Džimija Batlera i pouzdane rezerve Taj Gobsona. Trener Bulsa Tom Tibodo morao je improvizuje, starteri su bili Bruks, Snel, Majke Dunlavi, Gasol i Noa, i to je bila 20. petorka koju je Tibodo izveo ove sezone.

Aron Bruks je postigao 22 poena, dok je Pau Gasol ubacio 20, uz 10 skokova, a još dvojica igrača Bulsa su mač završila sa dvocifrenim košgeterskim učinkom. Joakim Noa je upisao 14 poena i 12 skokova.

Na drugoj strani najboji je bio Džon Vol sa 21 poenom i 11 asistencija. Njegoa trojka u posljednjim trenucima treće četvrtine smanjila je zaostatak Vizardsa na sedam poena (74:67), a na skoro dva minuta do kraja meča Oto Porter je smanjio na tri i razlike. Bredli Bil je potom imao šansu da izjednači, ali promašio je šut za tri poena na 55 sekundi do posljednjeg zvuka sirene.

Mirotić je pogodio jedno od dva bacanja prije nego je Porter pogodio jedno na drugoj strani, pa je Čikago ponovo imao 3 razlike na 29 sekundi do kraja. Gasol je uhvatio loptu nakon promašaja skok šuta Tonija Snela i pritom je fauliran. Španac je bio precizan sa penala, poslije čega Vašington nije mogao da izbor makar produžetke, pa je morao da se suoči sa osmim uzastopnim porazom u gostima.

Pol Pirs je imao 16 poena, a Marsin Gortat je dodao 12 i isto tliko uhvaćenih lopti, ali to nije pomoglo Vizardsima da šesti ut zaredom slabve u Čikagu, uključujući podsezonu.

Hjuston je bez suspendovanog Hardena poražen na gostovanju od Atlante (104:96). Izostanak najboljeg igrača nije se osjetio samo u prvom poluvremenu, nakon kojeg su Roketsi imali +14, da bi kasnije ipak postalo jasno koliko je Harden važan za Hjuston. Atanta je preokrenula i upisala pobjedu, a najefikasniji je bio Tejg sa 25 poena. Teri je sa druge strane sa 21 poenom predvodio svoj tim.

Košarkaši Njujorka su pred svojom publikom doživjeli pravu blamažu. Nakon dvije uzastopne pobjede, Nicksi su ovoga puta poraženi od Sakramenta i to sa čak 38 razike.

Klivlend je kod kuće pregazio Boston sa 110:79 u utakmici u kojoj je od početka postojao samo jedan tim. LeBron Džejms je sa 27 poena bio najbojli akter meča, a većinu je postigao u prvom poluvremenu. Povratnik Kajri Irving je ubacio 18 poena.

Denver je kod kuće savladao Milvaki sa 106:95, a do pobjede ga je vodio sajni Galinari sa 26 postignutih poena. Juta je došla do iznenađujuće pobjede u gostima protiv Memfisa rezultatom 93:82, dok je Šarlot teškom mukom stigao do pobjede protiv Lejkersa, a na kraju je bilo 104:103.


Svi rezultati:

Šarlot Hornets - Los Anđeles Lejkers 104:103
Klivlend Kavalirs - Boston Seltics 110:79
Njujork Nicks - Sakramento Kings 86:124
Atlanta Havks - Hjuston Rokets 104:96
Čikago Buls - Vašington Vizards 97:92
Memfis Grizlis - Juta Džez 82:93
Denver Nagets - Milvoki Baks 106:95

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније