Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

T.G. [ Mina ]

04. 03. 2022. 18:38 >> 18:38

PRIJAVE JOŠ DANAS

Za vikend pionirsko prvenstvo CG u šahu

Podgorička Osnovna škola Maksim Gorki u subotu i nedjelju biće domaćin pionirskog prvenstva Crne Gore u šahu, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Takmičenje će biti odigrano u dvije grupe, za dječake i djevojčice, a pravo učešća imaju takmičari rođeni 1. januara 2008. godine i mlađi.

Igraće se po švajcarskom sistemu u devet kola, a tempo igre biće 25 minuta plus deset sekudni bonifikacije po potezu.

U subotu će biti odigrano pet kola, dok će u nedjelju biti odigrana još četiri, nakon čega će biti poznati pobjednici takmičenja.

Trenutno je prijavljeno preko 100 učesnika, što je rekordan broj, a zainteresovani se mogu prijaviti i danas.

"Prvenstvo je sjajan uvod u bogate aktivnosti koje planiramo, a tiču se najmlađih. Decembarsko Školsko prvenstvo, na kojem je nastupilo 400 učesnika, postavilo je rekord, ali i dodatno nas motivisalo da predanim radom nastavimo dalje, kako bi projekat doživio uspjeh, a drevna igra i mladost zajedno izvojevali veliku pobjedu", saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Organizator prvenstva je Šahovski savez, u saradnji sa tradicionalnim partnerima Školskim sportskim savezom i Šahovskim klubom Dijagonale.

Pokrovitelji takmičenja su Uprava za sport i mlade i renomirana kompanija Osmi red, koja je jedan od sponzora akcije Šah u škole.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније