Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Beta

05. 05. 2024. 18:29 >> 18:31

Điro d'Italija

Pogačar slavio u drugoj etapi i preuzeo vođstvo

Slovenački biciklista Tadej Pogačar pobijedio je u današnjoj drugoj etapi Điro d'Italije i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu.

Vozač ekipe Emirejts je etapu dugu 161 kilometar od San Frančeska al Kampa do Bjele prešao za tri sata, 54 minuta i 20 sekundi.

Pogačar je uspio da pobijedi uprkos probušenoj gumi i prevrtanju 11 kilometara pred ciljem nezgodne etape, na prilazu završnom usponu. On se brzo vratio u grupu vodećih, a četiri kilometara prije kraja se odvojio i obezbijedio pobjedu i roze majicu vodećeg u generalnom plasmanu.

Drugo mjesto zauzeo je Kolumbijac Danijel Martines iz ekipe Bora-Hansgrohe sa 27 sekundi zaostatka za pobjednikom, a treći je bio Britanac Gerajnt Tomas iz Ineosa sa takođe 27 sekundi zaostatka.

Pogačar je prvi u plasmanu sa 7:09,29 sati, 45 sekundi ispred Tomasa i Martinesa.

Treća etapa vozi se u ponedjeljak od Novare do Fosana dužine 166 kilometara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније