Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

07. 02. 2016. 09:00 >> 08:45

DANAS SA MIDTJILANDOM

"Plave" za vizu za četvrtfinale

Rukometašice Budućnosti igraće danas u Ikastu protiv danskog Midtjilanda utakmicu trećeg kola glavne runde Lige šampiona.

Obje ekipe na startu druge faze takmičenja ostvarile su polovičan učinak, pobjedu i poraz.

Budućnost je kao gost poražena od Đera 22:20, dok je pred svojim navijačima slavila protiv Vardara 31:19.

Danski predstavnik u svojoj dvorani slavio je protiv švedskog Savehofa (25:21), dok je u gostima izgubio od Bukurešta 24:22.

Vrijeme da se prekine neugodna tradicija

"Plave dame" će u okršaju protiv danskog tima pokušati da prekinu neugodnu tradiciju, pošto što su slavile samo jednom u prethodnih pet okršaja na terenu tima koji je nekada nosio ime Ikast Bording.

Trener Dragan Adžić neće moći da računa na krila Biljanu Pavićević i Radmilu Petrović koje nijesu ni putovale sa ekipom zbog temperature, odnosno potrebe da se u potpunosti vrati u takmičarski ritam nakon dugog odsustva zbog zdravstvenih problema.

"Želimo da nađemo rješenje za način igre i energiju koju iskazuju kada se sastaju sa nama. Vjerujem da je došlo vrijeme da pokažemo da možemo da pobjeđujemo i u Ikastu. Nadam se da ćemo imati odnos kao protiv Vardara, iako je bila duža pauza. Nijesmo u takmičarskom ritmu kao Midtjiland, koji igra u ritmu srijeda-subota, bez obzira na to što rezultati u prvenstvu Danske nijesu na zadovoljavajućem nivou. Vole i znaju da igraju protiv velikih ekipa, pokazale su to i u duelima sa Đerom, ali vjerujem da će nam se isplatiti vrijeme koje smo im posvetili", kazao je Adžić, prenosi klupski sajt.

Budućnost i Midtjiland do sada su odigrali deset međusobnih duela – tim koji je nekada nosio naziv Ikast Bording slavio je šest puta, dok su četiri duela pripala aktuelnom šampionu Evrope.

U prethodnih pet duela u Danskoj, Budućnost je slavila samo 2003. godine, kada je savladale tadašnji Ikast Bording u revanšu četvrtfinala Lige šampiona (26:25), ali nijesu mogle da slave, jer su zbog poraza u ”Morači” šest dana ranije (28:29) prekinule niz od pet uzastopnih učešća u polufinalu.

Danski tim je dobio međusobne duele u naredne dvije godine (2004. i 2005.), a slavio je i u sezonama 2011/2012. i 2013/2014, pa izabranice Dragana Adžića imaju veliki motiv da se revanširaju i da prekinu neugodnu tradiciju.

Adžić je istakao da je u duelu protiv Midtjilanda, kao i protiv svih danskih ekipa ”ključno je da napad bude disciplinovan”.

"Prije dvije godine su imale dosta lakih golova i osnovni zadatak nam je da to spriječimo. Vjerujem da možemo da ga ispunimo i da će tempo igre biti kakav nama odgovara. Nadam se da ćemo biti na potrebnom nivou forme da bismo se konačno radovali u Ikastu i da ćemo osvojiti bodove za četvrtfinale u našoj veoma teškoj grupi.

Hrvatska reprezentativka Marta Žderić koja je bila akter posljednjeg okršaja dva tima u Ikastu, koji je odigran 20. oktobra 2013. ističe da su sve igračice motivisane da prekinu neugodnu tradiciju i ostvare važnu pobjedu koja bi bila sjajna uvertira pred duel protiv Đera narednog vikenda u ”Morači”.

"Imamo pobjedu i poraz u glavnoj rundi, znamo da ova utakmica dolazi poslije sjajnog izdanja protiv Vardara, ali i da igramo protiv neugodnog protivnika i tradicije koja nije na našoj strani. Jednom sam gostovala u Ikastu i tada smo poraženi, a s obzirom na to da Budućnost nije imala mnogo uspjeha u ovom gradu, vjerujem da će ovog puta ishod biti pozitivan i da ćemo upisati važnu pobjedu. Imaju odlične šutere i bez respekta šutiju na gol sa svih pozicija. Analizirale smo ih dobro i vjerujem da ćemo odigrati vrhunsku odbranu, što je najvažnije, a iz toga će doći i dobra igra u napadu. Sigurno je da bi pobjeda otvorila vrata četvrtfinala i značila lijepu uvertiru za Đer, ali sada je u fokusu samo Midtjiland i pobjeda na teškom gostovanju", kazala je Žderić.

Duel u Ikastu počeće u 17 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније