Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Arena / Pobjeda ]

25. 11. 2019. 14:10   >>  14:13

ROGANOVIĆ

"Pokušaćemo da iznenadimo Hrvatsku"

Sami smo zakomplikovali situaciju u grupi neriješenim rezultatom protiv Farskih Ostrva kući i porazom u Ukrajini. Poslije prva dva kola bili smo zabrinuti i uplašeni, sa umanjenim šansama za kvalifikovanje na Evropsko prvenstvo, rekao je u intervju AL Džaziri, selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Zoran Roganović.

S obzirom na to kakav je bio naš početak u kvalifikacijama, može se reći da je put do prvenstva Evrope bio više nego težak.

“Sve to nas je malo prodrmalo i poslije smo se konsolidovali. Puno smo razgovarali i već u sljedećem kvalifikacionom krugu u aprilu, dočekali Dance u Podgorici, popravili igru i pobijedili ih. Pretpostavljam da ne bismo dobili Dansku kući da nismo izgubili bod protiv Farskih Ostrva kod kuće jer nas je to razdrmalo. Onda smo sve snage usredsredili na utakmicu protiv Danske u Podgorici. Odradili smo je na najbolji način i tu nam se ponovo otvorio put ka plasmanu na EP, što smo na kraju ostvarili pobjedama nad Farskim Ostrvima u gostima i Ukrajinom na domaćem terenu”, rekao je Roganović.

Prema riječima bivšeg crnogorskog reprezentativca koji je izabran za selektora 23. augusta 2018, put njegove selekcije do plasmana na šampionat Starog kontinenta bio je težak. Roganović kaže da mu je i draže što je to tako bilo jer pobjeda nad Danskom, koja je i olimpijski prvak u ovom ciklusu, samo tri mjeseca poslije njenog osvajanja titule svjetskog prvaka, ispunila ga je velikim zadovoljstvom.

Rođeni Cetinjanin (41) počeo je igračku karijeru u Lovćenu, a nastupao je i za Partizan, grčki Filipos Verias, banjalučki Borac, švedske ekipe H43 Lund, Lugi HF, Malmo. Igrajući 14 sezona kao rukometaš u Švedskoj, postao je najbolji strijelac švedske lige svih vremena sa 2277 golova. Za trenera Guifaiz Esklistune izabran je u februaru 2019, dogovorivši saradnju na dvije sezone sa ovim švedskim klubom, navodi Al Džazira.

Roganović želi da Crna Gora zabilježi prvu pobjedu na velikim takmičenjima na EP-u u od 9. do 26. januara 2020. u Austriji, Švedskoj i Norveškoj. Naime, selekcija Crne Gore nije uspjela pobijediti nijednu utakmicu na prethodnih sedam što evropskih, što svjetskih prvenstava.

Upitan kakve su šanse Crne Gore za plasman u drugi krug, Roganović kaže da šanse uvijek postoje.

“Hrvatska je veliki favorit u grupi. Ekipa koja nas je dopala iz drugog šešira Bjelorusija je jaka. To će nam biti najteži meč, treća utakmica u grupi koja će vjerovatno odlučivati ko će ići dalje u sljedeći krug. Probaćemo u utakmici protiv Hrvatske da iznenadimo i dođemo do dobrog rezultata. Poslije nam slijedi utakmica sa Srbijom, a dosta toga će se znati i nakon njihove utakmice protiv Bjelorusije. Moguće je da bude puno iznenađenja i dobrih utakmica. Nadamo se da ćemo možda prvi put u istoriji ostvariti pobjedu na prvenstvima, bilo evropskom ili svjetskom. Nismo još trijumfovali, to čekamo, tome se nadamo i o tome sanjamo. Vidjećemo, što će biti”, zaključio je Roganović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније