Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

04. 12. 2019. 11:04   >>  11:05

U PETAK ZA PRVO MJESTO

Johanson: Želimo pobjedu i protiv Španije

Crna Gora je trijumfom nad Rumunijom obezbijedila dva, ali želi da pobijedi i Šaniju i u glavnu rundu prenese sva četiri boda, kazao je selektor Per Johanson.

Crnogorske rukometašice savladale su Rumuniju 27:26, u četvrton kolu C grupe Svjetskog prvenstva, i četvrtim trijumfom zadržale maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu šampionata.

Pobjedom nad Rumunijom potvrdile su plasman u Glavnu rundu, u kojoj će prenijeti bar dva boda.

Johanson je kazao da crnogorska selekcija protiv Rumunije nije od početka bila u utakmici.

"Dali smo nadu Rumuniji, koja je napravila veliki pritisak i bila mnogo bolja od nas 40-45 minuta. Kristina Neagu je bila na nivou koji smo očekivali, ali smo i pored toga imali problema da se izborimo sa tim. U finišu smo još jednom pokazali nevjerovatan karakter, potvrdili da smo tim koji je tako teško savladati", kazao je Johanson.

On je istakao da je trijumf je veoma važan za samopouzdanje.

"Odigrali smo flaster na Neagu, tada smo imali problema sa Perijanu i Dake, ali smo odigrali dobro na kraju. Počeli smo da igramo bolje i napad, zadovoljan sam sa posljednjih 15 minuta", rekao je Johanson.

On je istakao da je uoči šampionata želio da protiv Španije igraju za prvo mjesto u grupi.

"To smo željeli, da igramo finale. To nam je prvo malo finale, koje donosi dva boda. Prenosimo bar dva boda, dva više nego na Evropskom prvenstvu, ali želimo četiri i uradićemo sve da sa toliko uđemo u glavnu fazu", zaključio je Johanson.

Lijevo krilo crnogorske reprezentacije, Majda Mehmedović kazala je da je zadovoljna kako su se vratile u meč i došle do pobjede.

"Popravile smo igru u odbrani, stigli su laki golovi i sigurniji napad. Igraćemo bez pritiska sa Španijom. Čeka nas teška utakmica, mislim da je to najzahtjevniji protivnik u grupi. Spremićemo se i nadam se da ćemo pružiti najbolju partiju", kazala je Mehmedović.

Pivot Ema Ramusović kazala je da su crnogorske rukometašice odnosom i igrom da su prave lavice.

"Bilo je teško, naporno i zahtjevno protiv Rumunki. Borile smo se i na kraju ostvarile pobjedu za glavnu fazu Svjetskog prvenstva. U petak igramo posljednji meč sa Španijom, ali ne bih željela unaprijed ništa da obećavam. Borićemo se", poručila je Ramusović.

Crna Gora će u posljednjem kolu, u petak u sedam sati, igrati sa Španijom, za prvo mjesto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније