Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Dnevne novine ]

16. 12. 2019. 13:39 >> 13:53

BRNOVIĆ

Naše jedinstvo nas vraća u Japan

Pivotkinja ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Tatjana Brnović kazala je da će kroz martovski kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju, dati sve od sebe i pokazati kako je jedinstvo "lavica" moćno.

Neprelazna u odbrani, hrabra i praktično bez greške u napadu, sa stavom kao da iza sebe već ima mnogo velikih takmičenja. Možda je tokom posljednje sezone povreda malo usporila, ali na tek završenom Svjetskom prvenstvu za rukomatešice Tatjana Bmović je još jednom potvrdila o kakvom potencijalu se radi naša pivotkinja bila je jedna od najboljih “lavica tokom šampionata u Japanu.

“Mogu reći da je povreda prošlost i da sam konačno ulazila u utakmice rasterećena po tom pitanju… Bila sam fokusirana samo na pripre mu i zalaganje na terenu”, rekla je Brnović za Dnevne novine po dolasku naših rukometašica iz Japana.

Pitanje za mladu Cetinjanku bilo je i kako je zadovoljna svojim igrama u Kumamotu?

“Davala sam sve od sebe i zadovoljna sam učinjenim naravno da tu ima puno stvari na kojima treba da se radi, ali sam srećna i što sam u mogućnosti da iz grešaka učim. Smatram da se iz grešaka uče i pamte najbolje lekcije”, objasnila je Tatjana.

Španija ostaje u mislima, ali…

A “lavice” su u Japanu stigle do 5. mjesta i najboljeg učinkka na svjetskim prvenstvima do sada, ali mnogo bitnije od toga obezbijedile su sebi šansu da se kroz kvalifikacije bore za povratak u zemlju izlazećeg sunca. Preciznije u Tokio, koji će na ljeto biti domaćin Olimpijskih igara.

“Pošle smo sa ciljem da obezbijedimo kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre naravno da smo presrećne što smo taj cilj ispunile. Logično ostaje u pamćenju taj poraz od Španije i praktično dobijena utakmica koju smo ispustlie iz ruku”, prijsetila se Bmovićeva. ‘To je taj bod ili dva, koji su mogli da nam promijene tok takmičenja, ali…”

Ali…

“Napravile smo do sada najbolji plasman naše selekcije na svjetskim prvenstvima, uz to obezbijeđene su i olimpijske kvalifikacije tako da je malo reći da smo zadovoljne napustile Japan”, jasna je pivotkinja Budućnosti.

Šta je to što je krasilo “lavice” tokom Svjetskog prvenstva?

“Jedinstvo i energija su faktori koji su nas sigurno gurali iz utakmice u utakmicu, davali nam vjetar u leđa i doveli nas na kraju do petog mjesta”, ocijenila je Brnović.

Sve za ostvarenje sna

Cilj u Japanu je ostvaren, a pred “lavicama je sad novi, jednako bitan kroz martovski kvalifikacioni turnir izboriti treći zaredom nastup na Olimpijskim igrama. Rivali damama Pera Johansona na tom putu biće Norveška, Rumunija i Sjeverna Koreja.

“Dobili smo kvalitetne i zahtjevne protivnike. Ni za jedan meč ne možemo da računamo kao unaprijed dobijen ili lako ćemo. Svaki će zahtijevati naš maksimum, ali to je najmanje što možemo da uradimo da bismo ostvarile naš cilj i san. I tada ćemo da damo sve od sebe i pokažemo kako je naše jedinstvo moćno”, zaključila je Brnović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније