Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

08. 02. 2020. 20:30   >>  21:45 1

LIGA ŠAMPIONA

Budućnost pobijedila Krim

Rukometašice Budućnosti pobijedile su večeras u Podgorici ljubljanski Krim 30:28 (17:12) u utakmici trećeg kola glavne runde Lige šampiona.

Rukometašice Budućnosti ostvarile su drugu pobjedu u glavnoj rundi Lige šampiona – izabranice Dragana Adžića u trećem kolu savladale su Krim 30:28 (17:12) i na polovini druge faze takmičenja, praktično, osigurale plasman u četvrtfinale. U duelu protiv slovenačkog šampiona, Milena Raičević i saigračice imale su sigurnu prednost do samog finiša (bilo je i osam razlike 27:19 u 47. minutu), kada je uslijedio veliki pad u igri, što je protivnik znao da iskoristi i sa sedam vezanih golova za samo šest minuta, priđe na samo gol zaostatka, ali su Barbara Lazović i Đurđina Jauković spriječile iznenađenje i važnim golovima otklonile dileme oko pobjednika.

U elitnom takmičenju slijedi vikend pauze, a Budućnost naredni meč igra 22. februara, kada gostuje upravo Savehofu.

Pobjedom u tom duelu naše šampionke osigurale bi treće mjesto u grupi 2, koje za protivnika u četvrtfinalu donosi drugoplasirani tim iz grupe 2.

U prvom meču trećeg kola, Đer je u Rumuniji savladao Ramniku Vlčeuu (29:20) i sada ima dva boda više od Bresta, koji u nedjelju dočekuje Savehof.

Budućnost je pobjedom protiv Krima došla na korak od osvajanja trećeg mjesta u grupi 2, ali je u duelu protiv slovenačkog tima bez potrebe sebi zakomplikovala situaciju i u finišu dovela u pitanje sigurnu pobjedu.

Tim Dragana Adžića je dominirao od početka meča, već u 9. minutu je bilo 7:2, razliku je održavao do samog finiša, ali je stao nakon što je stigao do maksimalnih plus osam.

Kada je Jovanka Radičević dala svoj 10. gol za 27:19 u 47. minutu, činilo se da je sve gotovo, ali je uslijedio nevjerovatan pad "plavih".

Krim je za šest minuta dao sedam golova, nije primio nijedan i potpuno "zakuvao" situaciju.

Barbara Lazović je prekinula crni niz pet minuta prije kraja za 28:26, ali su Slovenke opet smanjile i na dva minuta i 40 sekundi do kraja imale napad za izjednačenje, ali je Alja Varagić pogodila stativu.

Do kraja su pogađale Lazovićeva i Đurđina Jauković za konačnih 30:28.

 
BUDUĆNOST - KRIM 30:28 (17:12)

 

Podgorica - „Bemax arena”. Gledalaca: 1.800. Sudije: Alpaidze i Berezkina (Rusija). Sedmerci: Budućnost 2 (2), Krim 8 (5). Isključenja: Budućnost 8, Krim 8 minuta.

Budućnost: Rajčić, Vujisić, SANDO (šest odbrana i tri sedmerca), RADIČEVIĆ 10 (2), JAUKOVIĆ 7, Pletikosić, Vujović, LAZOVIĆ 7, Brnović 2, Bulatović, Ilić, RAMUSOVIĆ, KADOVIĆ 2, RAIČEVIĆ 2.

Krim: Gjerek, Vojnović (šest odbrana), MAMIĆ (četiri odbrane), Kojić, Klobučar, Abina 1, Žabjek, VAN KRAJ 2, Klemenčič 6 (2), ZULIĆ 5, LJEPOJA 2, VARAGIĆ 6 (2), Mamić, Vučko, SNOPOVA 2, MAVSAR 4 (1).

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније