Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

zrkb.me [ Objavio: O.Z. ]

07. 03. 2020. 20:49 >> 20:49
1

POLOVIČAN UČINAK

Poraz Budućnosti u Ljubljani na kraju glavne runde

Rukometašice Budućnosti porazom su završile glavnu rundu Lige šampiona – u posljednjem kolu druge faze elitnog takmičenja, izabranice Dragana Adžića poražene su u Ljubljani od Krima 29:23 (14:13).

Bez tri važne igračice (Milena Raičević, Majda Mehmedović i Marina Rajčić), našem timu nedostajalo je ideja u napadu, a i odbrana nije bila na potrebnom nivou da bi se ostvarila četrvta pobjeda u glavnoj rundi. Krim je pokazao da više želi pobjedu i zasluženo prvi put slavio u glavnoj rundi. Tri pobjede i isto toliko poraza učinak je Budućnosti u glavnoj rundi, a sada se očekuje rasplet u grupi 1 i protivnik u četvrtfinalu koje je na programu u aprilu – to će biti ruski Rostov Don ili danski Esbjerg.

Utakmica u Ljubljani je inače igrana bez prisustva publike, zbog odluke slovenačkog Ministarstva zdravlja da ne dozvoli okupljanja u javnom prostoru.

Jovanka Radičević je bila najefikasnija u našem timu sa šest golova, dok je jedan manje postigla Barbara Lazović.

U redovima slovenačkog tima najbolje su bile Nina Zulić sa devet i Alja Varagić sa osam, dok je odlično izdanje pružila i golmanka Antonija Mamić sa 11 odbrana.

U prvom poluvremenu viđeno je nekoliko preokreta – Budućnost je povela 1:0, pa 2:1, a domaćin došao do vođstva u 5. minutu (3:2) nakon pogotka Varagić.

Nakon vezanih golova Jauković i Radičević, naš tim je prvi put došao do dva gola prednosti (8:6) u 12. minutu.

Uslijedila je serija 4:1 slovenačkog šampiona, koji je poveo 10:9 u 17. minutu nakon što je četvrti gol postigla Zulić.

Mavsar je u 26. minutu donijela dva gola viška svom timu (14:12), a Krim propustio dva napada da uveća prednost, nakon čega je Radičević postavila konačan rezultat prvog poluvremena – 14:13.

U nastavku značajno bolje izdanje domaćina i mnogo problema u igri našeg tima – Snopova je u 35. minutu pogodila za 18:15, a ništa se nije promijenilo ni nakon tajm-auta koji je zatražio Adžić.

Nakon vezanih golova Ljepoje, Zulić i Sponove, Krim je u 44. minutu došao do značajnije prednosti (24:18).

Posljednji put Budućnost je zaprijetila nakon što su pogodile Ramusović i Radičević za minus 4 (24:20) u 49. minutu.

Uslijedila je nova serija domaćina u kojoj je dva puta pogodila Varagić, po jednom Klemenčić i Zulić za nedostižnih 28:20 u 55. minutu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније