Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

И.Ш. [ Beta ]

05. 09. 2023. 19:43 >> 19:43

NESTALI PROŠLOG MJESECA

Mladi rukometaši Burundija koji su nestali u Hrvatskoj zatražili azil u Belgiji

Nekoliko mladih rukometaša Burundija koji nestali u Hrvatskoj prošlog mjeseca, dok su učestvovali na Svjetskom prvenstvu za igrače do 19 godina, zatražili su azil u Belgiji, prenio je danas izvor blizak vladi u Briselu.

Belgija, čiji je Burundi nekada bio kolonija, dom je velike zajednice Burundijaca i Belgijanaca burundijskog porekla.

Belgijska državna sekreterka za azil i migracije Nikol De Mur izvijestila je danas vladu o dolasku nekoliko mladih sportista koji su iznenada nestali 9. avgusta u Rijeci.

Ona nije precizirala tačan broj, a belgijski mediji su prenijeli da je u pitanju "veći dio tima".

Hrvatska policija je 10. avgusta prijavila nestanak desetorice mladih rukometaša koji su došli da učestvuju na Svjetskom prvenstvu organizovanom u nekoliko hrvatskih gradova.

Policija je precizirala tada da je ovih 10 mladića, "rođenih 2006. godine", napustilo prostorije jednog univerzitetskog boravka u Rijeci i da su "otišli u nepoznatom pravcu".

"Mladići su u nadležnosti Hrvatske, zemlje članice EU i šengenskog prostora, gdje su imali korist od kratkoročne vize. Naše službe će kontaktirati Hrvatsku kako bi organizovali njihov povratak, a to je moguće samo ako su punoljetni", rekla je De Mur.

Mreža smještaja za podnosioce zahtjeva za međunarodnu zaštitu trenutno je zasićena u Belgiji, do te mjere da je obustavljen prihvat samaca u korist porodica sa decom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније