Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N. N.

01. 05. 2024. 23:55 >> 23:55

LIGA ŠAMPIONA

Kjelceu otet fajnl-for, Magdeburg u reprizi finala izborio Keln

Nova sudijska kontroverza u rukometu - dvije sekunde prije kraja švedslki arbitri Mirza Kurtagić i Matijas Vetervik prekinuli su akciju Kjelcea zbog deveterca, iako je Artjom Karaljok imao zicer da odvede svoj tim na fajnl-for Lige šampiona.

Svi igrači poljskog velikana su u nevjerici gledali šta se dešava, Talant Dujšebajev se bacio na teren, žalio se crnogorskom delegatu Predragu Pavićeviću, ali je sve bilo uzalud.

Ostalo je 23:22 za Magdeburg, pa su nakon 27:26 u Poljskoj odlučivali sedmerci. U njima je Sergej Ernandes odbranio šuteve Igora Karačića u prvoj i Aleksa Dujšebajeva u petoj seriji za pobjedu Kjelcea, a potom i Dilana Naija u šestoj, da bi Omar Ingi Magnuson odveo branioca titule u Keln. Tako su uzaludne bile dvije intervencije Andreasa Volfa.

Magnuson je predvodio Magdeburg sa osam golova, Feliks Klar je dao pet, Tim Hornke četiri, a sjajan je bio Ernandes sa 15 odbrana. Za goste su po četiri puta pogodila braća Aleks i Danijel Dujšebajev

Bila je to nova drama u duelu istih rivala, jer su Njemci prošle godine u finalu u "Lankses areni" savladali porodicu Dujšebajev i ostale nakon produžetaka 30:29.

Kjelce je najveći baksuz, jer je posljednja dva finala izgubio nakon penala i produžetaka, a sada je žestoko oštećen...

Na završnom turniru je i danski Olborg, koji je savladao Vesprem 33:28 i nadoknadio minus iz Mađarske (31:32).

Mads Hokser je dao devet golova, a Tomas Arnoldsen i Simon Hald Jensen po pet za domaće, dok su u timu Momira Ilića odskočili Jahija Omar i Nikita Vailupov po šest.

Za sjutra su zakazani revanši Barselona - Pari Sen Žermen (prvi meč 30:22) i Kil - Monpelje (30:39).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније