Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Od specijalnih izvještača iz Konversana Gorana Radevića i Marka Perovića

09. 05. 2024. 10:40 >> 12:42
Čitaj mi:

Prvi meč baraža za SP 

Po pobjedu za lakši revanš u Morači

Sa ulogom favorita, sigurni u sopstvenu snagu i vrijednost, ali s punim respektom za protivnika koji u sastavu ima dvojicu igrača iz najjačeg prvenstva na svijetu - Bundeslige, i četvoricu iz drugog po rangu - francuskog šampionata, naši rukometaši pripremaju se za večerašnji meč baraža u Konversanu (20 sati, prenos na TVCG2).

Osim povrijeđenog Čepića, svi reprezentativci su na raspolaganju selektoru Šoli, i jedva čekaju da počne utakmica u dvorani San Đakomo, u kojoj ih čeka paklena atmosfera i 3000 italijanskih navijača.
 
“Došli smo po pobjedu, ali neće biti lako jer je Italija borbena ekipa. Danas svi igraju rukomet i nijedan tim nije za potcjenjivanje, to smo osjetili u bliskoj prošlosti, protiv Grka. Svakog protivnika shvatamo ozbiljno, tako će biti i večeras, izaći ćemo maksimalno ozbiljno na teren i pobijediti”, optimista je naš lijevi i po potrebi srednji bek, Vasilije Kaluđerović.

“Želimo da ostvarimo pobjedu da bi u Podgorici imali lakši posao i bez problema osigurali učešće na prvenstvu svijeta. Imali smo dovoljno video materijala da skeniramo igru Italijana, tako da smo pripremili jaku 6-0 odbranu, jer oni nijesu šuterska ekipa, a možemo da ih iznenadimo i sa defanzivnom formacijom 3-2-1”, kazao je Miloš Vujović, najbolje lijevo krilo Evropskog prvenstva 2022. godine.

Italijani punih 26 godina čekaju plasman na Svjetsko ili Evropsko prvenstvo. Ova generacija, u kojoj se ističu golman Lajpciga Ebner, pivot Poa Parizini i bekovi blizanci Marko i Simone Mengon, koji su nakon višegodišnjeg rada sa crnogorskim trenerom Brankom Dumnićem kao supertalentovani tinejdžeri prešli u Monpelje, najkvalitetnija je italijanska selekcija u ovom vijeku, ali nemaju u sastavu igrača kalibra Borozana, Simića, Branka i Miloša Vujovića.

“Znamo da Crna Gora ima moćan tim, ali i mi smo radili puno, cijelu godinu smo posvetili da dobijemo ovu šansu za plasman na Svjetsko prvenstvo. Crna Gora jeste favorit, medjutim i mi smo u dobroj formi i potrudićemo se da im napravimo veliki pritisak i izborimo pobjedu”, izjavio je za RTCG srednji bek njemačkog prvoligaša Ajzenaha, Simone Mengon.

Švajcarske sudije Salah i Bruner dijeliće pravdu u prvom susretu baraža za Svjetsko prvenstvo između crnogorskih i italijanskih rukometaša.

Prenos utakmice možete da pratite na drugom kanalu od 20 sati, prenosićemo i revanš koji je zakazan za nedjelju u 17 i 30 u SC "Morača".

Saigrač našeg Miodraga Ćorsovića u ekipi Trimo Trebnje, koja je u aprilu osvojila kup Slovenije, Davide Bulzamini, kazao nam je da se italijanski reprezentativci raduju i smatraju privilegijom što će imati priliku da igraju u atmosferi koju su vidjeli na video isječcima iz prenosa TVCG utakmica sa Danskom i Grčkom.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније