Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

27. 10. 2014. 17:44 >> 17:41

KVALIFIKACIJE ZA EP

Obradović: Srbija jaka, CG ima svoje adute

Srbija ima jaku mušku rukometnu reprezentaciju, ali i Crna Gora ima svoje adute, kazao je crnogorski selektor Ljubomir Obradović. Crnogorska reprezentacija, okupljanjem u prostorija Rukometnog saveza, počela je pripreme za duel sa Srbijom, u srijedu u Beogradu, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za rukometaše.

Obradović je kazao da Crna Gora novi ciklus kvalifikacija dočekuje sa znatno promijenjenim i podmlađenim sastavom, koji, kako je rekao, ima veliki potencijal.

Prema njegovim riječima, utakmica u Beogradu je bitna, ali da se sa njim ne završavaju kvalifikacije već da ima još pet kola.

"Momcima treba podrška da bi mogli normalno da se razvijaju u ono što mi očekujemo da postignu - da za par godina ta ekipa juri medalje. Imamo perspektivan sastav, uz neke probleme, povrede i druge privatne, a kada se to kompletira, još će biti bolje. Mi se nadamo najboljem", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

On je kazao da je svjesno počeo smjenu generacija, navodeći da nikome od starijih igrača nijesu vrata zatvorena.

"Svjesni smo činjenice da je Mladen Rakčević povrijeđen, kao i Igor Marković povrijeđen, dok Draško Mrvaljević dugo odsustvovao zbog povrede i da je tek počeo da igra. Nikome vrata reprezentacije nijesu zatvorena, odlučili smo se za ovaj sastav, za ovu mladost, i za ovu budućnost.Imamo maksimalno povjerenje u momke", rekao je Obradović.

On je kazao da, ukoliko bude potrebno, neće biti problem da pozove nekoga od od iskusnijih igrača.

"Srbija je jaka, ali i mi smo jaki i imamo svoje adute. Mi imamo svoja vjerovanja i svoj cilj. Ne završavaju se kvalifikacije u srijedu. Znači, ima tu šest utakmica, pa ćemo na kraju da saberemo, oduzmemo, da vidimo ko je tu prvi, ko drugi", rekao je Obradović.

Direktor reprezentacije Petar Kapisoda kazao je da je kao igrač uvijek išao na pobjedu, ali da sada moramo biti realni i svjesni svog kvaliteta.

"Moja želja je uvijek bila, i dok sam bio igrač i kapiten reprezentacije, da idemo na pobjedu u svakoj mogućoj situaciji. Moramo biti realni i svjesni svog kvaliteta, svjesni toga da se sistematski ulazi u jedan proces podmlađivanja reprezentacije, jedan segment tog našeg plana je već sproveden, tako da je nezahvalno sad progonozirati bilo šta", rekao je Kapisoda.

On je kazao da bi volio da kroz novi ciklus kvalifikacija reprezentacija podigne formu i da mladi igrači napreduju kako bi u periodu od dvije godine imali ekipu koja će biti konkurentna najboljim evropskim reprezentacijama.

"Po meni, taj potencijal koji imamo, naročito što se tiče ovih mladih igrača koji pokrivaju i koji će pokrivati ove bekovske pozicije, daje nam za pravo da možemo da razmišljamo na taj način", zaključio je Kapisoda.

Duel sa Srbijom na programu je u srijedu u 20 sati.

Crnu Goru u nedjelju očekuje i duel sa Islandom u Baru.

 

Mina

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније