Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

30. 04. 2015. 23:00 >> 23:02

KVALIFIKACIJE ZA EP

BiH zauzela 2. mjesto, Mađari savladali Ruse

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Cazinu u okviru kvalifikacija za Euro 2016. u Poljskoj u tijesnoj borbi savladala selekciju Litvanije rezultatom 26:23.

Reprezentacija BiH u meč je ušla veoma motivisana, prvo poluvrijeme počela je sjajnim napadima i pogocima. Međutim, ni Litvanija nije ostajala dužna tako da je svaki primljeni gol pratila napadom i pogotkom u mrežu BiH reprezentacije. Na kraju prvih 30 minuta, BiH je napravila nešto vidniju razliku, pa je na pauzu otišla s rezultatom 13:10.

Drugo poluvrijeme Litvanija je napravila jači pritisak na gol domaćina. Utakmica je ponovo tekla bez većih gol razlika. Kraj utakmice bio je dramatičan za obje ekipe. Litvanija je dolazila u prednost po jedan gol razlike. Ipak, na kraju teške borbe BiH je povela s tri gola razlike tako da je utakmica okončana pobjedom domaće ekipe rezultatom 26:23.

Prce je predvodio domaće Kazinu sa devet golova, Ovčina je postigao četiri, a Savić i Vražalić po jedan manje. Kod Litvanije Petreikis se izdvojio sa šest golova.

Naše komšije u nedjelju, 3. maja očekuje još jedan susret protiv Litvanije u gostima. Večerašnjom pobjedom uspjeli su da zauzmu drugo mjesto u drugoj kvalifikacionoj grupi.

U toj grupi, danci su opravdali ulogu favorita protiv Bjelorusije u gostima (36:27) i trećom pobjedom potvrdili prvo mjesto na tabeli.  Mortensen je bio odličan sa devet golova, dok su Hansen i Kristijansen postigli po šest. Rutenka je sa deset golova bio najefikasniji kod Bjelorusije.

U petoj kvalifikacionoj grupi, Mađari su u Rusiji takođe zadržali maksimalan učinak (27:23),  Šiškarev je kod domaćih bio najbolji sa šest golova, dok je Gabor Čazar na drugoj strani zabio jedan manje, dok ni Ukrajina nije uspjela da trijumfuje pred svojim navijačima protiv Portugala (26:32).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније