Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

16. 08. 2015. 22:43 >> 22:45

TORONTO

Benčić osvojila trofej, Halep predala finale

Švajcarska teniserka Belinda Benčić osvojila je trofej "Rodžers kupa" u ženskoj konkurenciji, igranom u Torontu.

Osamanestogodišnjakinja, trenutno 20. igračica na WTA listi, do trofeja je stigla pošto je njena protivnivnica u finalu, Rumunka Simona Halep, predala meč u trećem setu, pri rezultatu 3:0 u gemovima za Švajcarkinju.

Prvi set je osvojila Benčić, iako je Halep vodila 4:1. Talentovana teniserka uspjela je da nadoknadi zaostatak i izbori taj-brejk u kojem je slavila sa 7:5.

Drugi dio igre je pripao teniserki iz Rumunije, drugoj nositeljski turnira u Tororntu, a takođe se igrao taj-brejk.

Halepova se na povredu požalila tokom drugog seta, nakon kojeg je morala da joj se ukaže ljekarska pomoć.

Ipak, u odlučujućem setu nije izdržala, pa je odlučila da se povuče, zbog problema sa povredom lijeve noge. Bila je primorana da pruži ruku protivnici i objavi da ne može da nastavi.

Švajcarska tinejdžerka će na najnovijoj WTA listi u ponedjeljak biti 12. igračica svijeta, čime je ostvarila napredak od osam pozicija.ž

Ona je na putu do trofeja u Torontu i najvećeg uspjeha u karijeri eliminisala prvih pet nositeljki, uključujući najbolju teniserku svijeta serenu Vilijams koju je savladala u polufinalu.

Benčić je pobjedom u finalu zaradila 456 hiljada dolara, dok je Halep nako "Rodžers kupa" bogatija za 227.640 dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније