Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

08. 09. 2015. 08:59 >> 09:16

US OPEN

Anderson eliminisao Mareja, Federer siguran

Treći nosilac na US Openu, Britanac Endi Marej, eliminisan je u osmini finala od Kevina Andersona iz Južne Afrike.

Južnoafrički teniser ostvario je pobjedu karijere, a do svog prvog Gren slem četvrtfinala stigao poslije velike borbe u četiri seta – 7:6, 6:3, 6:7, 7:6.

U prvom setu oba tenisera su bila sigurna kada su servirali, a Anderson je bio uspješniji u taj brejku. Južnoafrikanac je u drugom setu napravio prednost od dva brejka, nakon čega Marej nije uspio da se vrati, a britanski teniser je tek u trećem odigrao nešto bolje iako je i u tom dijelu igre izgubio gem na svoj servis.

Činilo se da će treći teniser svijeta zadržati momentum u četvrtom setu i stići do preokreta, ali Anderson je odigrao veoma dobro. Nije Mareju dozvolio ni priliku za brejk, a onda je u taj-brejku potpuno pregazio rivala i sa ubjedljivuh 7:0 stigao do četvrtfinala, u kojem će se sastati sa Stanom Vavrinkom, koji je savladao Amerikanca Donalda Janga u četiri seta.

Rodžer Federer je bio bolji od Džona Iznera. Američki teniser je dobro parirao Švajcarcu iako nije osvojio set, a pet puta je imao priliku da napravi brejk u meču. Švajcarac devet šansi nije iskoristio za oduzimanje servisa, ali posljednja bila je trijumfalna, u trećem setu pri 6:5 za kraj borbe duge dva sata i 42 minuta.

Drugi nosilac turnira u Njujorku u četvrfinalu će igrati protiv Rišara Gaskea, koji je eliminisao Tomaša Berdiha. Francuz je slavio sa 2:6, 6:3, 6:4, 6:1

U polufinalu slijedi ukrštanje sa parom Vavrinka - Anderson, na drugoj strani kostura takmičenja su dueli Conga - Čilić i Đoković - Lopez.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније