Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

19. 11. 2016. 18:56 >> 18:46
5

ATP ŠAMPIONAT

Marej preokretom do finala

Britanac Endi Marej plasirao se u finale Završnog ATP turnira sezone u Londonu, pošto je u polufinalu savladao Kanađanina Miloša Raonića nakon preokreta 5:7, 7:6, 7:6.

Kanađanin je prvi stigao do brejk prilike i to u petom gemu, ali je Britanac uz dosta muke sačuvao servis i izjednačio na 3:3.

Uslijedila su dva perfektna servis gema dvojice tenisera, da bi u devetom Raonić prokockao dvije brejk šanse, pa je Marej poveo 5:4.

Ipak, ono što je propustio tada Kanađanin je nadoknadio u 11. gemu, poveo 6:5, a potom odservirao za vođstvo u setovima.

Raonić je prvi stigao do brejka i u drugom setu 2:1, međutim, Marej je ekspresno došao do ribrejka 2:2.

Potom je Britanac preokrenuo 3:2, a onda propustio dvije prilike za brejk, pa je Raonić izjednačio na 3:3.

Do kraja seta obojica su lako čuvala svoj servis, pa se otišlo u taj brejk. Marej je bolje otvorio 13. gem i poveo 4:1. Kanađanin je, međutim, sjajno reagovao i uspio da se vrati na 5:5, ali nije imao snage za nešto više.

Britanac je vezao dva poena za 1-1 u setovima – 7:6 (7-5).

Raonić je u trećem setu propustio dvije brejk lopte, prije nego je Marej u devetom gemu sa četiri vezana poena stigao do brejka 5:4.

Međutim Raonić nije klonuo duhom, već je uzvratio istom mjerom za 5:5. Potim su obojica sačuvali svoj servis, pa je i treći set otišao u taj-brejk 6:6.

Marej je u 13. gemu iskoristio četvrtu meč loptu (11:9) i tako izborio finale.

U drugom polufinalu od 21 čas sastaju se Novak Đoković i Japanac Kei Nišikori.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније