Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavila: M.M.Lj. [ Beta, rtcg.me ]

18. 01. 2017. 09:25 >> 09:02

AUSTRALIJAN OPEN

Federer, Berdih, Janković u trećem kolu

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se danas u treće kolo Otvorenog prventva Australije u Melburnu pošto je pobijedio 200. igrača svijeta Amerikanca Nou Rubina poslije tri seta, 7:5, 6:3, 7:6.

Federer, 17. teniser svijeta, napravio je po jedan brejk u prva dva seta i poveo sa 2:0. On je u trećem setu servirao za taj-brejk u kome je pri rezultatu 3:3 osvojio četiri uzastopna poena i pobijedio poslije dva sata i četiri minuta.

Švajcarac je četvorostruki osvajač Australijan opena, ali nije osvojio trofej u Melburnu od 2010. godine. On je 18 puta igrao na prvom grend slem turniru u sezoni i svaki put je prolazio u treće kolo.

Noa Rubin je u glavni žreb došao kroz kvalifikacije.

Osvajač 17 grend slem trofeja Federer će u trećem kolu igrati protiv 10. igrača sveta Čeha Tomaša Berdiha.

Berdih je ranije danas pobijedio Amerikanca Rajana Herisona sa 6:3, 7:6, 6:2.

Kanađanka Eženi Bušar plasirala se u treće kolo pošto je pobijedila Kineskinju Šuaj Pen sa 7:6, 6:2.

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobijedila 57. teniserku svijeta Juliju Gerges iz Njemačke poslije dva seta, 6:3, 6:4.

Janković, 54. na ATP listi, pobijedila je za sat i 28 minuta, četiri puta je oduzela servis protivnici, koja je napravila dva brejka.

Srpska teniserka će u trećem kolu igrati protiv osmog nosioca Ruskinje Svetlane Kuznjecove.

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspio da se plasira u treće kolo prvog grend slem turnira u sezoni, pošto je izgubio od 12. igrača sveta Žoa Vilfreda Conge iz Francuske posle tri seta, 2:6, 2:6, 6:3.

Conga je pobijedio za sat i 45 minuta. On je dominirao tokom cijelog meča, šest puta je oduzeo servis 94. igraču svijeta Lajoviću, koji je napravio jedan brejk.

Conga, koji je postavljen za 12. nosioca, igraće u trećem kolu protiv pobjednika duela Amerikanca Džeka Soka i Karena Kačanovaiz Rusije.

Pobjede Kerber, Nišikorija i Venus Vilijams

Banilac titule na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, njemačka teniserka Andželik Kerber plasirala se danas u treće kolo tog turnira, pošto je pobijedila sunarodnicu Karinu Vitheft poslije tri seta, 6:2, 6:7, 6:2.

Prva teniserka svijeta, koja je danas napunila 29. godina, pobijedila je za dva sata i 10 minuta, sedam puta je oduzela servis protivnici, koja je napravila tri brejka.

Kerber, koja je prošle godine u finalu u Melburnu pobijedila Amerikanku Serenu Vilijams, će u trećem kolu igrati protiv 58. teniserke svijeta Karoline Pliškove iz Češke. Pliškova je sa 6:4, 7:6 pobedila Irinu Begu iz Rumunije.

Amerikanka Venus Vilijams plasirala se u treće kolo pošto je pobijedila 112. teniseru svijeta Stefani Fegele iz Njemačke sa 6:3, 6:2.

Vilijams, 17. na WTA listi, će u trećem kolu igrati protiv Kineskinje Jing Jing Duan.

Peti nosilac Kei Nišikori iz Japana plasirao se u treće kolo, pošto je poslije nešto više od dva sata pobijedio 72. igrača svijeta Francuza Žeremija Šardija sa 6:3, 6:4, 6:3.

Nišikori se petu godinu uzastopno plasirao u treće kolo gdje će igrati protiv 121. tenisera sveta Lukša Lacka iz Slovačke. Lacko je pobedio Izraelca Dudija Selu sa 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Nišikori je tri puta igrao u četvrtfinalu u Melburnu, ali nikada nije prošao dalje. Ove godine bi u četvrtfinalu mogao da mu bude protivnik prvi igrač svijeta Britanac Endi Marej.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније