Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Objavio: O.Z. ]

14. 07. 2018. 16:37 >> 16:40
10

ZA TITULU SA ANDERSONOM

Đoković preko Nadala do finala Vimbldona

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobijedio Španca Rafaela Nadala u pet setova, 6:4, 3:6, 7:6 (9), 3:6 i 10:8. Đoković je u njihovom 52. međusobnom duelu do pobjede došao poslije pet sati i 17 minuta.

Srpski teniser će u finalu igrati protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona koji je juče poslije pet setova pobijedio Amerikanca Džona Iznera.

Podsjetimo, polufinalni meč Vimbldona između Đokovića i Nadala prekinut je sinoć poslije trećeg setu zbog policijskog časa, odnosno zakona o javnom redu i miru u Londonu. Meč je prekinut pri vođstvu Đokovića od 6:4, 3:6 i 7:6 (9).

Današnji nastavak susreta donio je bolju igru Nadala, koji je poslije prvog gema u kom je spasio dvije brejk lopte, vrlo brzo uz prednost brejka došao do vođstva od 3:0.

Đoković je uspio da se vrati, izjednači na 3:3, ali je Nadal ponovo vezao tri gema i izjednačio na 2:2 u setovima.

Odlučujući set u prvoj fazi nije donio mnogo uzbuđenja, Đoković i Nadal bili su sigurni na svojim servisima, da bi prvo srpski teniser u osmom gemu prvi stigao do brejk lopte, ali je Španac spasio dobrim servisom.

U narednom devetom gemu srpski teniser se suočio sa dvije brejk lopte, međutim, spasio ih je i poveo sa 5:4. Đoković je potom na servis rivala imao 0:30, ali je Nadal ponovo iz neugodne situacije uspio da se izvuče dobrim servisima i izjednači.

Obojica su potom bili sigurni u svojim servis gemovima, da bi se Đoković u 15. gemu dugom 10 minuta susreo s brejk loptom, ali je spasio dobrim servisom.

Đoković je u 16. gemu bio imao meč loptu, ali je Nadal uspio da je spasi poslije dobrog slajsa, da bi potom i došao do izjednačenja - 8:8.

Novi sigurnim servis gemom Đoković je došao do prednosti od 9:8, da bi potom bez izgubljenog poena došao do brejka i pobjede od 10:8.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније