Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

03. 09. 2013. 20:14 >> 23:10

US OPEN

Kraj za Ivanović, Na Li u polufinalu

U odloženom meču osmine finala, Viktorija Azarenka je nakon preokreta uspjela da eliminiše Anu Ivanović srezultatom 2:1 (4:6, 6:3, 6:4), dok je Kineskinja Na Li, takođe u tri seta, bila bolja od Ekatarine Makarove (6:4, 6:7, 6:2) i tako se plasirala među četiri najbolje teniserke ovogodišnjeg US Opena.

Meč Azarenka - Ivanović, koji je trajao dva sata i 13 minuta, obilježio je veliki broj brejkova, čak 16.



Srpska teniserka dobro je počela duel, povela 1:0 u setovima protiv Bjeloruskinje, ali je onda je uslijedio pad u njenoj igri. Ivanović je mnogo griješila, dozvolila protivnici da u drugom mjestu napravi čak četiri brejka, i na kraju je morala da se suoči sa eliminacijom.

Odmah na početku prvog seta Ivanović je došla do brejka, povela 2:0, a zatim na svoj servis i do ubjedljivih 3:0. Azarenka je uspjela da vrati brejk pred kraj seta, ali to je isto učinila i Ivanović,  iskoristivši prvu od dvije vezane set lopte.

Ipak, dobru igru s početka meča Ivanović nije uspjela da ponovi u nastavku. U odlučujućim momentima viđen je veliki broj grešaka, što je Bjeloruskinja iskoristila za riješi meč u svoju korist.

U prvih pet gemova drugog seta nijedna teniserka nije uspjela da zadrži svoj servis. U šestom je Azarenka zadržala svoj servis, potom napravila novi brejk za izjednačenje u setovima.

Treći set počeo je kao i četvrti, viđen je po brejk na obje strane. Meč se prelomio sredinom seta, kada je Ivanović propustila šansu da riješi meč u svoju korist. Uslijedio je novi brejk Bjeloruskinje, nakon čega je bez problema odservirala za prolaz u četvrtfinale.

Azarenka će se u četvrtfinalu sastati sa Slovakinjom Danijelom Hantuhovom.

Kineskinja Na Li bila je bolja od ruske teniserke Ekatarine Makarove 6:4, 6:7, 6:2. Ruskinja je uspjela da osvoji drugi set, ali je Na Li odmah pojačala tempo i osigurala mjesto među četiri najbolje.

U polufinalu, Na Li će igrati protiv pobjednice duela Serena Vilijams - Karla Suarez Navaro.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније